loading
close
SON DAKİKALAR

Marmaris'te kruvaziyer turizmi

Marmaris'te kruvaziyer turizmi
Tarih: 28.09.2012 - 17:45
Kategori: Seyahat

Malta bayraklı lüks kruvaziyer ''Mein Schiff II'' ilk defa Marmaris'i ziyaret etti...

İstanbul'dan gelen ve Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına yanaştırılan dev gemide çoğu Alman bin 814 yolcu ile 781 personel bulunduğu belirtildi.

Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından karaya ayak basan yolcular için geminin ilçeye ilk seferi olması nedeniyle Marmaris Liman İşletmeciliği tarafından karşılama töreni düzenlendi. Kırmızı güllerle karşılanan yolcular için Mehter Takımı ve halk oyunları gösterisi sunuldu.

Kendileri için liman içerisinde kurulan ''mini Türk pazarı''nı ziyaret eden turistlere lokma tatlısı, Maraş dondurması ve baklava gibi ikramlarda bulunuldu. Yolculara ayrıca ilçeyi tanıtıcı hediyeler de verildi.

Karşılamanın ardından havanın güzel olmasını fırsat bilen turistler Yat Limanı, Kordon ve Atatürk caddelerinde yürüyüş yaparak ilçeyi tanımaya çalıştı. Bazı turistler günlük turlara katılarak tarihi öneme sahip yerleri ziyaret ederken, bazıları ise Marmaris Kapalı Çarşısı'nda alışveriş yaptı.

Gemi yolcu ve personeli, turizm sezonunun son günlerini geçirdiği için canlılığı azalan ilçeye hareketlilik kazandırdı.

TUI Kruvaziyer firmasına bağlı 264 metre uzunluğundaki gemide çeşitli restoran ve kafeler, sinema salonu, konferans ve tiyatro salonu, kütüphane, kumarhane, spor salonu, güzellik ve spa merkezi, havuzlar ve alışveriş merkezleri bulunduğu öğrenildi.

''Mein Schiff II'' kruvaziyerinin Rodos Adası'na gitmek üzere gece saatlerinde Marmaris'ten ayrılacağı belirtildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları