loading
close
SON DAKİKALAR

Marvel, çizgi roman arşivini erişime açtı

Marvel, çizgi roman arşivini erişime açtı
Tarih: 14.04.2020 - 16:59
Kategori: Kültür & Sanat

Marvel, 'pandemi' nedeniyle kütüphanesini çizgi roman sevenlere online olarak açtığını duyurdu. Romanlar, 4 Mayıs’a kadar erişimde olacak

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle dünyanın her yerinde insanlar evde kalmaya çalışıyor.

Sanat ve edebiyat dünyası evde vakit geçirenler için alternatif sunmaya devam ediyor.

Salgına karşı evde kalanlar için Marvel, kütüphanesini online olarak açtığını duyurdu.

Aralarında Avengers, Spider-Man, Black Widow ve Captain America’nın da yer aldığı birçok çizgi roman ücretsiz olarak okunabilecek. Çizgi roman severler, bu romanlara 4 Mayıs tarihine kadar IOS ve Android cihazlarına indirerek ulaşabilirler.

STAN LEE KİMDİR? MARVEL KİMDİR? MARVEL NEDİR? MARVEL'İN  KURUCUSU KİMDİR?

MArvel Comics'in kurucusu Stan Lee adında çizerdir. 2018 yılında 96 yaşında ölen Stan Lee Örümcek Adam, Fantastik Dörtlü, X-Men, Daredevil, Hulk ve Demir Adam gibi Marvel çizgi roman karakterlerinin yaratıcısıydı.

Peki Stan Lee kimdir?

Çizgi roman dünyasının en başarılı yazarlarından biri olan Stan Lee  Spider Man, Fantastik Dörtlü, X-Men, Daredevil, Hulk ve Iron Man süperkahraman karakterlerini yaratmıştır. Stan Lee tam adıyla Stanley Martin Lieber 1922'de New York'da doğdu.

STAN LEE KİMDİR?

Stan Lee, Amerikalı çizgi roman yazarıdır. Stanley Martin Lieber 1922'de New York'da doğdu. Ailesi maddi sorunlar çekiyordu. Okulu bıraktıktan sonra çizgi roman yayınlama şirketi Timely'de çalışmaya başladı. İlk hikâyesi 1942 yılında Kaptan Amerika hakkındaydı. Stan Martin, S.T. Anley gibi farklı isimler altında yazılar yazdı fakat Stan Lee'yi seçti. Timely, ismini Marvel Comics olarak değiştirdi. Stan Lee yeni karakterler yaratmaya devam etti. Fantastik Dörtlü'yü 1961 yılında yarattı ve bunu Hulk takip etti. Bir yıl sonra ise Örümcek adam'ı yayınladı. Daredevil ise 1964'te ortaya çıktı. Tüm bu karakterler Stan Lee'yi çok başarılı kıldı.

Kaynak : Gercekedebiyat.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları