loading
close
SON DAKİKALAR

Maske fiyatları yüksek olunca 10'luk paketler eklendi

Maske fiyatları yüksek olunca 10'luk paketler eklendi
Tarih: 09.05.2020 - 11:19
Kategori: Gündem

85 kuruş ya da tavan fiyat olan 1 TL üzerinden satılan maskelerin paket fiyatı 42 TL ile 50 TL arasında değişiyor. Yurttaşların bu masrafı karşılamakta zorlanması üzerine 10’luk paketlerin eklendiği düşünülüyor.

Maske satışları dün itibariyle İstanbul’da başladı. Ticaret Bakanı tarafından 50’lik paketler halinde satılacağı duyurulan maskelerle ilgili sonraki günlerde 10’luk paketlerin de ekleneceği öğrenildi. 85 kuruş ya da tavan fiyat olan 1 TL üzerinden satılan maskelerin paket fiyatı 42 TL ile 50 TL arasında değişiyor. Yurttaşların bu masrafı karşılamakta zorlanması üzerine 10’luk paketlerin eklendiği düşünülüyor. Bir kişi en fazla 3 paket maske alabiliyor.

YENİ YÜK EKLENDİ

Maskelerin satışı konusunda açıklama yapan Tüketici Dernekleri Federasyonu Başkan Vekili Sinan Vargı, tavan fiyatı 1 lira olarak belirlenen maskelerin 50 kuruşa satılması gerektiğini söyledi.

Birgün'de yer alan habere göre maskenin maliyetinin 20 kuruş olduğunu ifade eden Vargı, “Geçim sıkıntısına bir de maske yükü eklendi, 20 kuruşa mal edilen maske her yerde üst sınırdan beş misli fiyata yani 1 liraya satılacak. 4 kişilik bir ailenin maske gideri 300 lirayı buluyor” dedi.

Maskelerin ücretsiz dağıtılmasını bu yapılamıyorsa 50 kuruştan satılmasını isteyen Vargı, tek kullanımlık maskeyi eve gelince yıkayıp yeniden kullanan ailelerin olduğunu belirterek, 1 liralık fiyatlandırmanın koronavirüsü yayacağını söyledi.

NORMALLEŞELİM AMA KALABALIK OLMASIN!

Normalleşme adımlarının 11 Mayıs itibariyle başlatılacağının açıklanmasının ardından sokaklar dolup taşmaya başladı. Normalleşme adımları atılması yönünde açıklamaları destekleyen Sağlık Bakanı ise ‘kalabalıkları’ eleştiriyor. Önce İstiklal Caddesi fotoğrafı paylaşan Bakan Fahrettin Koca, daha sonra da Eminönü’ndeki trafiği eleştirdi. Koca “Eminönü, salgın öncesi günlerin hareketliliğine dönmüş görüntüsü verdi. Trafik sıkışıklığına kadar! Salgınla mücadelede her şey daha iyiye giderken, aceleci olmayalım. Otomobil güvenli olabilir. Ama kapıyı açıp, dışarı çıkana kadar” dedi.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları