loading
close
SON DAKİKALAR

Matkap, Bilecik’te: ''Bu hükümet, hukuken vardır, fiilen yoktur''

Matkap, Bilecik’te: ''Bu hükümet, hukuken vardır, fiilen yoktur''
Tarih: 12.03.2014 - 19:38
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap: ''Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Ciddi bir restorasyona ihtiyaç vardır''

”Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Ciddi bir restorasyona ihtiyaç vardır. Düşünün, nasıl bir kamyon uçuruma yuvarlanır, paramparça olur, şu anki yapı o ama hepsini toparlayacağız. Türkiye, bin yıllık bir devlet geleneğine sahip, bunların hepsini aşarız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadroları hem bunu düzeltir hem de 4-5 tane devlet daha idare eder. Kimse merak etmesin”

Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Bilecik’te seçim koordinasyon merkezini ziyaretinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

‘Türkiye’nin cumhuriyet tarihinde 1946′dan bu yana en garip, en tuhaf seçimin yaşandığını dile getiren Matkap, bu durumun büyük bir sessizlik ve tereddütlere yol açtığını söyledi.

Var olan sıkıntıların nedenleri olduğunu belirten Matkap, şöyle konuştu:

”Bir yerel ve genel seçim dönemi yaşıyoruz ama Türkiye, yerel ve genel seçimi tartışmaktan daha fazla şu an Türkiye’nin yaşamakta olduğu sıkıntıları yaşıyor. Şu an Türkiye’yi yöneten hükümet, hukuken vardır ama fiilen yoktur. Dört bakanı yolsuzluk yapmak suçundan dolayı istifa etmek zorunda kalmış bir hükümet. Başbakanı her gün seçim meydanında, kendini savunmak zorunda kalmış bir hükümetin Türkiye’yi yönetme kudreti, takati kalmamıştır. Tabi demokratik bir ülkeyiz, mecburen sandıkları bekleyeceğiz. Bunda bir tuhaflık da şu; Başbakan, kendisi ve eski bakan arkadaşları hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet olaylarını 30 Mart sandıklarında aklanacağını umut ediyor. Türkiye, küçük bir köy artık. Çağdaş dünya ailesinin bir ferdidir Türkiye. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir mantık olamaz ve böyle bir mantık yoktur.”

- ”Türkiye, yeni yönetimini seçmek için kollarını sıvadı”

Recep Tayyip Erdoğan’ın anlamsız yerlere sığındığını söyleyen Matkap, şöyle devam etti:

”Kendini savunmak adına çok tuhaf şeyler de söylüyor. Paralel bir yapı varmış, farklı bir yapı varmış. Yapı, devlet ne ise ‘onlar bu komploları hazırlamış, o yapı bu şantajı hazırlamış, darbe olmuş’. Bu çok tuhaf bir şey. Böyle bir yapı varsa, İçişleri eski bakanının oğlunun evine kasaları onlar mı yerleştirdi? Bir mantık, bunu sorgulamamız lazım. Para sayma makinesini onlar mı koymuş? Eğer ikna ederlerse bizi, biz de ikna olacağız. Veyahut Türkiye halkını çok mu saf sanıyor. Yani herkes onun her söylediğine inanacak. Bu nedenle Türkiye çok sıkıntılı ve çok sessiz. Hak etmiyor Türkiye böyle bir yönetimi. Bir defa, hükümet eliyle soyulan, bir pozisyona geldik. Bu seçimden sonra artık Türkiye yeni yönetimini seçmek için kolları sıvayacak.”

- ”Bu hükümet hukuken vardır, fiilen yoktur”

Matkap, bir gazetecinin “Erken seçim beklentiniz var mı?” şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bu hükümet, hukuken vardır, fiilen yoktur. Fiilen olmayan bir hükümetin Türkiye’yi yönetme şansı yoktur. Türkiye’nin de hükümetsiz kalma şansı yoktur. Ama yine de bir umutla, Türkiye seçmenine üzülerek söylüyorum. Çok saf bir yere oturtularak, işte biz, evet güçlü çıkarsak bu sandıkta, mahkemeye de gitmeyiz. Eğer mahkeme yoksa eğer mahkeme bağımsız ve tarafsız değilse, o rejimin adı zaten demokratik rejim olmaz. O kabile rejimi olur, o muz cumhuriyeti olur. Biz buna izin vermeyiz. Bu devleti kuran partiyiz biz. Onun için Mustafa Kemal Atatürk boşuna, ‘İki önemli eserim var’ dememiş. Biri, Cumhuriyet, biri, Cumhuriyet Halk Partisi.”

- ”Devlet kurumlarının tamamının ayarı bozuldu”

Matkap, Ergenekon davası ve son tahliyeler ile ilgili soruya ise ”Son tahliyeleri manidar bulmuyorum. 17 Aralık’taki soruşturmalar var ya… Onlarla ilgili ihbar 14 ay önce gelmiş savcıya. Savcı da 14 ay boyuncu bunları teknik takibe almış. Emin olunca düğmeye basmış. Yani o günkü bir olay değil. Hiçbir açıklamaları ikna edici değil. Fakat belki bu haliyle böyle konuşulmuyor, tartışılmıyor, böyle algılanmıyor. Ama olay öyle değil. Yani oradaki savcı bir yerden talimat aldı da bunları deşifre etmedi veya o gün baskın yapmadı evlere. Çünkü her birimizle ilgili savcılığa bir ihbar gidebilir. Hemen bu ihbarı alınca savcılar harekete geçmez, operasyon yapmaz. Savcı teknik takibe alır. Telefonları dinler, başka şekilde izler. Emin olduğu zaman da emniyetten operasyon yapılmasını ister. Tabi şimdi adliyelerimizin de ayarı bozuldu. Devlet kurumlarının tamamının ayarı bozuldu. Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Ciddi bir restorasyona ihtiyaç vardır. Düşünün, nasıl bir kamyon uçuruma yuvarlanır, paramparça olur, şu anki yapı o ama hepsini toparlayacağız. Türkiye, bin yıllık bir devlet geleneğine sahip, bunların hepsini aşarız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadroları hem bunu düzeltir hem de 4-5 tane devlet daha idare eder. Kimse merak etmesin.”

Daha sonra Matkap, beraberinde CHP Bilecik İl Başkanı Çağatay Karaahmet, Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, CHP Bilecik Belediye Başkan adayı Sungur Turan ve partililerle, esnaf ziyareti yaptı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları