loading
close
SON DAKİKALAR

'Mavi Marmara'dan bu yana İsrail'e ilk ziyaret'

'Mavi Marmara'dan bu yana İsrail'e ilk ziyaret'
Tarih: 06.05.2013 - 12:03
Kategori: Dünya

İsrail Medyası, Mayıs 2010’da meydan gelen Mavi Marmara operasyonundan bu yana ilk kez Türk diplomatlarının resmen İsrail’i ziyaret ettiklerine vurgu yaptı.

Doküz Türk’ün ölümüyle sonuçlanan 2010 yılındaki Mavi Marmara baskının kurbanları için ödenecek tazminat ile ilgili olarak Türkiye ile İsrail arasında bugün Kudüs’te yapılacak ikinci tur görüşmeler, İsrail medyasında yankı buldu. Görüşmelerde tazminat rakamlarının belirlenmesi beklentisi ön planda çıktı.

JERUSALEM POST: “SON ÜÇ YILDA İSRAİL’İ ZİYARET EDEN EN ÜST DÜZEY TÜRK HEYETİ”

Jerusalem Post, tazminat görüşmelerini yürütmek üzere İsrail’e Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun başkanlığındaki heyet için “Son üç yılda İsrail’i ziyaret eden en yüksek düzeyli heyet” nitelemesini yaptığı haberinde temaslar için de “Pazartesi günü görüşmelerde tazminat rakamlarının görüşmeleri bekleniyor” dedi. Gazete, “Diplomatik ilişkilerin tam olarak yeniden tesis edilmesi süreci ise, ancak tazminat anlaşmasına varılmasından sonra başlayacak” diye yazdı.

HAARETZ: “ERDOĞAN’IN WASHİNGTON ZİYARETİ ÖNCESİ İLERLEME İSTENİYOR”

Haaretz gazetesi ise, ikinci tur görüşmelerin “İsrail’in Türkiye’nin insani fonuna ne kadar para transfer edeceğinde odaklanacak” dediği haberinde “Türk hükümeti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 16 Mayıs’taki Washington ziyareti öncesi İsrail ile görüşmelerde ilerlemenin olduğu izlenimini yaratmak istiyor” iddiasında bulundu. Tazminat konusunda anlaşmaya varıldığında anlaşmanın Türk hükümeti ve parlamentosunda ele alınacağını ve “uluslararası antlaşması gibi onaylanmasın gerekeceğinin” kaydedildiği haberde anlaşmanın onaylanmasından sonra “İsrail askerleri ve subayları hakkındaki tüm yasal işlemlerin geçersiz hale geleceği” öne sürüldü.

ARUTZ SHEVA: “MAVİ MARMARA’DAN BU YANA İSRAİL’E İLK ZİYARET”

Mavi Marmara baskınından bu yana Türk diplomatlarının ilk defa İsrail’i resmen ziyaret ettiklerine dikkat çeken Arutz Sheva sitesi ise, “Başbakan Binyamin Netanyahu, Türk mevkidaşından özür dilerken Türkiye tam diplomatik ilişkilerin ancak sözde kurbanlar için tazminat ödeninceye ve Gazze ablukasının kaldırılıncaya dek tesis edilmeyeceğinde ısrar ediyor” ifadelerini kullandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları