loading
close
SON DAKİKALAR

Mavişehir meydanında görkemli açılış

Mavişehir meydanında görkemli açılış
Tarih: 27.06.2013 - 20:35
Kategori: Yerel

Karşıyaka Belediyesi tarafından, kente kazandırılan Mavişehir Meydanı, CHP Genel başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın da katıldığı görkemli bir törenle açıldı...

Karşıyaka Belediyesi tarafından, kente kazandırılan Mavişehir Meydanı, CHP Genel başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın da katıldığı görkemli bir törenle açıldı.
Karşıyaka Belediyesi’nin, Türkiye’nin farklı bölgelerinden 8 CHP’li belediyeye hibe ettiği temizlik araçlarının devir teslimlerinin de yapıldığı törende konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, Başbakan’ın “ayaklar baş oldu” açıklamasına atıfta bulunarak, “O ayak takımı sana gününü gösterecek” dedi.

Mavişehir sahilinde, 14 bin metrekarelik alanın düzenlenmesiyle kente kazandırılan Meydanı’nın açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Susam ile Aytun Çıray, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, belediye ve il genel meclisi üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AKP’yi “alt tarafı din-iman, üst tarafı han hamam” olarak tanımlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, “TOKİ’ye plan yapma yetkisi veriyorlar. Arazilerin emsalleri değişiyor. Bunun neresinde ahlak, iman, din var? Bunun her yerinde rant var. Tarihi sorumluluk ile karşı karşıyayız. 90 yıl önce Türkiye’yi kuran CHP’nin emekçileri, kadrolar bu bayrağı ait olduğu yere dikmek zorundayız. Özgür, tam bağımsız, antiemperyalist Türkiye Cumhuriyeti’dir. Biz, kariyer planlaması yapmıyoruz. Biz, kim belediye başkanı, milletvekili kavgasına düşmeyiz. Kim buna düşüyorsa parti bunu çok iyi takip ediyor. Bu memlekette vahabi diktatörlüğü kurmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz. Zalimi hak ettiği yere göndermek gerekiyor. Tarihin çöplüğü diktatörlüklerde doludur. Biz CHP olarak görevimizi yapalım. Yalnızca İzmir’de Karşıyaka’da değil her yerde CHP’nin idealini söyleyelim. Gelecek günler bizim olacak” dedi.

Günaydın, Başbakan’ın “ayaklar baş oldu” açıklamasına da, “Baş kim? Kendisi… Ayak takımı kim? Meydanlarda eylem yapan halk… Yemin ederim ki, ben de ayak takımıyım. O ayak takımı sana gününü gösterecektir” diye yanıt verdi.
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise, konuşmasında, Mavişehir için Bakanlık tarafından hazırlanan planlara vurgu yaparak, “Yaptığımız çalışmalarla, bu kentte ortaya çıkan rantı, başkaları için değil, bu kentin insanları için üretiyoruz. Ve diyoruz ki; Karşıyaka’nın rantı Karşıyakalılarındır. Sosyal demokrat belediyeleri, diğerlerinden ayıran temel nokta da budur. Bugün açılışını yaptığımız Mavişehir Meydanı’nı, ya da Atakent’te 50 dönümlük Ahmet Taner Kışlalı Parkı’nı, Tay Park’ın bulunduğu alanı, rahatlıkla AVM yaptırabilirdik. Buralara da, yüksek konut izni verebilirdik. Kaldı ki, taliplileri de çoktu. Ancak, biz öyle yapmadık. Mücadele ettik ve buraları yeşil alan olarak, halkımızın hizmetine sunduk. Bakanlığın, bölge için hazırladığı yeni planlar da, bölgedeki yoğunluğu iki kat arttırmaya yöneliktir. Mavişehir’in, var olan sorunlarını ikiye katlayacak olan bu planlara karşı açmış olduğumuz davalar sürmektedir” dedi.
Açılışını yaptıkları Meydan ile, Mavişehir sahilinde yapılan rekreasyon çalışmalarının yüz binlerce metrekareye ulaştığına da dikkat çeken Başkan Durak, “9 yıl içinde yaptığımız çalışmalarla, yeşil alan miktarını 600 bin metrekareden 1 milyon 200 bin metrekareye çıkardık. Bu iki kat artışla, kişi başına düşen yeşil alan miktarı da, 2.85’den 4.50’ye ulaşmış oldu. Yapmış olduğumuz 156 parkla, kentimizde, park sayısı 300’ü geçerken, insanlarımıza, her sokakta nefes alacak alanlar yarattık” diye de ekledi.
Törende konuşan CHP İl Başkanı Ali Engin’de, Mavişehir’de bir arsanın yeşil alan olarak satıldığını, daha sonra emsal artışı ile kişiye 100 milyar liralık rant sağlandığını belirterek, “Bu arsa en az Gezi Parkı kadar önemlidir. Herkesi plana karşı koymaya davet ediyorum“ dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan da konuşmasında, CHP’li belediyelere Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “Belediye başkanlığı böyle arsalara konut yapmak değil, yeşil alan yapıp halka kazandırmaktır. Türkiye’nin sosyal demokrat anlayışa, CHP’ye ihtiyacı vardır“ diye konuştu.

Milletvekilleri Mehmet Ali Susam ile Aytun Çıray’da konuşmalarında Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ı hizmetlerinden dolayı kutlayarak, “Bu ülkeyi yönetenlerin, ben ne kadar kazanırım anlayışında oldukları Gezi Parkı’nda ortaya çıktı. Türkiye yeni bir döneme imza atıyor. Bu da 2014 yerel seçimlerine yansıyacaktır“ dedi.

Törende, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Belediye Başkanı cevat Durak ile birlikte meydana bir de manolya ağacı dikti.

KARŞIYAKA’DAN ÖRNEK DESTEK

Mavişehir Meydanı açılışı nedeniyle gerçekleştirilen törenin ikinci bölümünde ise,
Belediyeler arası dayanışmanın güzel bir örneği yaşandı. Karşıyaka Belediyesi tarafından, 8 belde ve ilçe belediyesine hibe edilen sıkıştırmalı çöp kamyonu, törenle belediye başkanlarına teslim edildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın da katılımı ile gerçekleştirilen törende Adıyaman’ın Kömür, Tokat’ın Kuyucak, Yazıcık ve Güzelbeyli, Antalya’nın Gazipaşa, Ankara’nın Kalecik, Kayseri’nin Akkışla ile Uşak’ın Ulubeyli Belediye Başkanları, yeni araçlarını teslim aldı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları