loading
close
SON DAKİKALAR

Mayalar kıyamette ısrarcı

Mayalar kıyamette ısrarcı
Tarih: 22.12.2012 - 20:14
Kategori: Sağlık, Yaşam

Modern Mayalar kıyametin pazar gününe kadar kopabileceğini öne sürdü...

Meksika'da toplanan modern Mayalar 'yeni çağın başlangıcını' kutladılar. 21 Aralık 2012'de Mayaların 5125 yıllık takviminin sonuna gelindi. Maya medeniyetinin Meksika'daki kalıntıları olan Chichen Itza'da binlerce kişi takvimin sona ermesini bekledi. Meksika Ulusal Antropoloji Enstitüsü'nden yapılan açıklamada ise batılı takvimlerin Maya takvimiyle senkronunda sorun olabileceği, kıyametin pazar gününe kadar kopabileceği belirtildi.

Guatemala'da bulunan Nobel Barış Ödüllü Rigoberta Menchu, '22 Aralık gündoğumuna kadar bekleyin, işte o zaman Mayalar konuşacaktır' diyerek akıllarda soru işareti bıraktı.

Mayaların ruhani liderlerinden Alberto Arribalzaga ise 'galaktik köprüler kuruldu. Evren bizi daha yüksek bir seviyeye çıkaracak' diyerek bambaşka bir bakış açısı getirdi.

Mayalar'a balıkçı tepkisi

Maya Takvimi’ne göre 21 Aralık’ta kıyamet kopacağı kehanetine tepki gösteren Sarıyerli balıkçılar, yaptıkları kardan adama "Bugün de ölmedik" yazarak söylentilere inanılmaması gerektiğini savundu.

Elverişsiz hava koşulları nedeniyle dün denize çıkamadıkları için arkadaşlarıyla birlikte Sarıyer sahilinde kardan adam yaptıklarını söyleyen balıkçı Öner Kaya,

"Mayaların dediğiyle kıyamet kopmaz. Bu kardan adamı bir hafta on gündür söylenen Maya olayından dolayı yaptık. Kardan adam da onlara nispet edercesine, Mayalar’la dalga geçercesine gülüyor. Ölmedik, ölmeyeceğiz de. Her şey takdiri ilahi. Mayaların dediğiyle kıyamet kopmaz, ölüm olmaz. Allah’ın dediğiyle olur. Kardan adamı da buna istinaden yaptık" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları