loading
close
SON DAKİKALAR

Mayıs ayında 21 kadın öldürüldü

Mayıs ayında 21 kadın öldürüldü
Tarih: 02.06.2020 - 09:05
Kategori: Kadın

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu mayıs ayında 21 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü, 18 kadının ise şüpheli şekilde ölü bulunduğunu açıkladı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, mayıs ayı raporunu yayınladı.

Rapora göre mayıs ayında 21 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 18 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu. 

Platform, öldürülen 21 kadından 17’sinin neden öldürüldüğü tespit edilemediğini, 3’ünün ekonomik bahaneyle, 1’inin ise kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldüğünü duyurdu.

Platformun paylaştığı veriler şöyle:
Mayıs ayında öldürülen 21 kadının 2’sinin kim tarafından öldürüldüğü tespit edilemedi. 8’i evli oldukları erkek, 2’si birlikte olduğu erkek, 3’ü tanıdık biri, 3’ü akraba, 1’i oğlu ve 2’si de tanımadığı biri tarafından öldürüldü.

Kadınların 10’u evinde, 7’si sokak ortasında, 1’i arabada, 1’i de bir arazide öldürüldü. 2 kadının nerede öldürüldüğü tespit edilemedi. Geçtiğimiz aylara göre, bu ay kadınların sokakta öldürülme oranı da arttı. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 48’i evlerinde, yüzde 33’ü sokakta öldürüldü.

Kadınların 11’i ateşli silahlarla ve 7’si kesici aletle öldürüldü. 3 kadının nasıl öldürüldüğü tespit edilemedi.

İntihar veya doğal ölüm gibi sunulan şüpheli kadın ölümleri ve şüpheli bir şekilde ölü bulunan kadın sayısında çok ciddi bir artış yaşanıyor.

Geçtiğimiz hafta rapor yayınlayan Polis Akademisi “aile içi şiddet vakalarında tüm dünyada bir artış söz konusu olmuştur” dedi. Hemen ertesinde bir rapor daha yayınlayan İçişleri Bakanlığı tüm dünyada aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarında artma olmasına rağmen Türkiye’de azalma görüldüğünü iddia etti. Açıkladığı raporda “11 Mart-20 Mayıs tarihleri arasında 42 bin 693 kadına şiddet olayı yaşandı” dedi. Ancak İçişleri Bakanlığı da, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da  kadına yönelik şiddet olaylarının yaşanmaması için pandemi günlerinde hangi önlemleri aldıklarını açıklamadı. 42 bin 693 kadına şiddet olayı hakkında koruma ve soruşturma işlemleri etkin bir şekilde yürütülüp yürütülmediğine dair de bir açıklama yapılmadı.

Bu ay da erken yaşta zorla evlendirme konusu çocuk istismarını meşrulaştırma çabaları ile birlikte devam etti. TÜİK’in açıkladığı verilere göre 2002-2019 yılları arasında 704 bin 831 çocuk zorla evlendirilerek istismar edildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları