loading
close
SON DAKİKALAR

MEB ile TÜGVA arasındaki protokole yürütmeyi durdurma kararı

MEB ile TÜGVA arasındaki protokole yürütmeyi durdurma kararı
Tarih: 16.10.2020 - 09:39
Kategori: Eğitim

Yargı, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) arasında imzalanan protokol kapsamında ortaokul ve liselerde Medeniyet ve Düşünce Kulübü’nün kurulmasının yürütmesini durdurdu.

Eğitim Sen, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) arasında imzalanan protokol doğrultusunda ortaokul ve liselerde Medeniyet ve Düşünce Kulübü’nün kurulmasına ve danışman hoca atanması ile Resmi/Özel Temel Eğitim ve Ortaöğretim Kurumları “Değerler Eğitimi ve Sosyal Etkinlikler” Usul ve Uygulama Esasları’nın iptali ve öncelikle yürütmesinin durdurulması istemiyle dava açmıştı.

Danıştay 8. Dairesi, Resmi/Özel Temel Eğitim ve Ortaöğretim Kurumları “Değerler Eğitimi ve Sosyal Etkinlikler” Usul ve Uygulama Esasları’nın imam hatip liseleri dışındaki tüm eğitim kurumlarında yürütmesini durdurdu.

Eğitim Sen'den yapılan açıklamada, kararda davaya konu protokolün tesis edildiği tarih itibarıyla, yürürlükte olan haliyle 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 10. maddesi uyarınca MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün görev ve yetkisi dikkate alındığında dava konusu işlemlerin MEB’e bağlı resmi ve özel bütün temel eğitim ve ortaöğretim okulları/kurumları ve ortaokullarına yönelik kısmının yetki unsuru yönünden hukuka aykırı olduğu belirtildi.

Dava konusu işlemler müfredatla çelişen değerler eğitimi, dayanağı olmayan öğrenci kulüpleri ve keyfilik içeren kurallar ile Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’ne aykırı danışman öğretmen görevlendirmeleri, sosyal etkinlikler, sosyal etkinliklerde kullanılacak yayınlar ve işleyişi içeriyor.

Eğitim Sen'den yapılan açıklamada, "Danıştay kararından sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nın yasal sorumluluğu TÜGVA’nın resmi ve özel bütün temel eğitim ve ortaöğretim okulları/kurumları ve ortaokullarındaki tüm faaliyetlerini durdurmaktır. Kararın uygulanmasının takipçisi olacağız, kararın ret edilen imam hatip liseleri kısmı için Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’na itiraz edeceğiz. Hiçbir eğitim kurumunu demokrasi ve laiklik karşıtı vakıf, cemaat ve tarikatların eline bırakmayacağız" denildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları