loading
close
SON DAKİKALAR

Meclis önünde bekleyen baro başkanları 'çoklu baro'yu görüşen Adalet Komisyonu üyelerine cübbe ve düğme gönderdi

Meclis önünde bekleyen baro başkanları 'çoklu baro'yu görüşen Adalet Komisyonu üyelerine cübbe ve düğme gönderdi
Tarih: 05.07.2020 - 15:04
Kategori: Gündem

Türkiye Barolar Birliği ve 80 baronun karşı çıktığı çoklu baro düzenlemesi Meclis Adalet Komisyonu'nda görüşülüyor. Meclis kapısında bekleyen ve içeri alınmayan baro başkanları komisyona cübbe ve 'düğme' gönderdi.

AKP'nin baroların bölünmesine yönelik hazırladığı kanun teklifi TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülmeye devam ediyor. Komisyona alınmayan baro başkanlarının TBMM Çankaya önündeki bekleyişi sürüyor.

Şu ana kadar komisyonda görüşülen 17 madde kabul edilirken Meclis önünde bekleyen baro başkanları Adalet Komisyonu üyelerine cübbe ve 'düğme' gönderdi.

Baro başkanları adına Meclis önünde Aydın Barosu Başkanı Avukat Gökhan Bozkurt açıklama yaptı.
Bozkurt, komisyondaki avukat vekillere gönderdikleri cübbeleri göstererek, "Kutsal bildiğimiz, kamu hizmeti olması nedeniyle cebi olmayan, bağlantısız olmayınca icra edilemeyen bir meslek olduğundan düğmesi olmayan, bugün de bizim ilik açılmasına, düğme takılmasına itiraz ettiğimiz cübbelerdir" dedi.

Bozkurt, "Adalet Komisyonu'ndaki bütün avukat milletvekilleri kendilerine yakıştırıyorlarsa kendi cübbelerine düğme diksinler. '80 baronun hayır dediği teklifte ısrar etmeyeceğiz, geri çekiyoruz' demelerini bekliyoruz. Asla bizlerin ve temsil ettiğimiz 139 bin meslektaşımın cübbesine düğme dikmeye kalkmasınlar. Bunu kabul etmeyiz, hiçbir zaman da etmeyiz" ifadelerini kullandı. 

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Adalet Komisyonu üyelerine düğme ve avukatlık cübbesi hediye ettik" dedi. Sağkan, "Cübbeye düğme dikmeye çok arzulu iseler buyursunlar. Biz düğmesiz, iliksiz ve cepsiz cübbelerimizle bu mesleği icra etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları