loading
close
SON DAKİKALAR

Meclis'te 'söz kesme' kavgası

Meclis'te 'söz kesme' kavgası
Tarih: 31.10.2012 - 15:54
Kategori: Siyaset

TBMM Sanayi, Teknoloji ve Ticaret Komisyonu'ndaki görüşmelerde gerginlik yaşandı..

ANKARA- Bor Tuzları Trona ve Asfaltit Madenleri ile Nükleer Enerji Hammaddelerinin İşletilmesini, Linyit ve Demir Sahalarının Bazılarının İadesini Düzenleyen Kanunda Değişiklik Yapılmasına ilişkin tasarının TBMM Sanayi, Teknoloji ve Ticaret Komisyonu’ndaki görüşmeleri gergin başladı.

Komisyon toplantısında CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın sık sık kesmesi üzerine AKP Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP’li Erdoğdu’yu uyardı. AKP'li Erdoğan, Erdoğdu’ya söz alıp konuşması gerektiğini söylerken, iki milletvekili birden sertleşti. Bir süre karşılıklı atışan iki milletvekili daha sonra ayağa kalkarak, birbirlerinin üzerine yürümek istedi. Araya giren diğer milletvekilleri Erdoğan ve Erdoğdu’yu tutarak tartışmanın karşılıklı fiziki bir müdahaleye dönüşmesini engellediler. Gerilimin iyice tırmanması üzerine Komisyon Başkanı, toplantıya ara verdi. Verilen arada iki milletvekili de sakinleştirildi. Toplantıya daha sonra devam edildi.

Tasarı ne getiriyor?

Tasarı ile; aranması ve işletilmesi devlet eliyle yapılan bor tuzları, uranyum ve toryum madenlerinin üretimi ve zenginleştirilmesinin teknik, ticari ve ekonomik sebeplerle, ürünün mülkiyeti ruhsat sahibinde kalmak üzere 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümleri çerçevesinde ihale edilmek suretiyle üçüncü şahıslara gördürülebilmesi amaçlanıyor.

Radikal

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları