loading
close
SON DAKİKALAR

Medya Alevilere saldırıyı gör(e)medi!

Medya Alevilere saldırıyı gör(e)medi!
Tarih: 30.07.2012 - 16:12
Kategori: Gündem

Olmayan katliam ve saldırı haberlerine günlerce yer veren ve manşetlerden düşürmeyen basın kuruluşları, Malatya Sürgü’de Alevi aileye yönelik saldırılara ise yer vermedi...

Suriye’de muhaliflerin Ulusal Güvenlik Binasına yaptığı saldırıda tek merkezden yönetilmişçesine “kalp ağrısı tutan” medya, Alevilere yönelik ramazan saldırısında ise sessizliğe büründü.
 
Habertürk gazetesi: “Havuzdan çıkma faturası büyük”, “Tarifem yok ihtiyaçlarımı karşılıyorlar”, “Bieber’dan Türklere jest”, “103 milyon dolarlık poz”, “Baklavayla teselli” gibi haberlere yer veren Habertürk gazetesi Sürgü’de yaşanan saldırılara ise gazetenin ilk sayfasında yer vermedi…

Sabah gazetesi: “Parmak bebek taburcu oldu”, “Yaşlılar için yürüyüş cihazı”, “İkinci bir şans istiyorum”, “Torununu cepten gördü” başlıklı haberlere gazetenin ilk sayfasını açan Sabah, Alevilere dönük saldırıları ise görmedi…

Hürriyet gazetesi: “Sarko kaybetti Bursa kazandı”, “Sultanların rakibi Çin” haberlerine yer veren gazete, Alevi yurttaşların evlerine yönelik saldırıyı ise gazetenin ilk sayfasında görmedi.

Sözcü gazetesi: Gazete saldırıya ilk sayfasında oldukça küçük bir yer ayırırken, “Malatya’da tehlikeli gerginlik” başlıklı haberi bir cümleyle açıkladı.

Star gazetesi: “Bankayla sorunu olan ombudsmana gidecek”, “Yerliler geliyor”, “İslam ülkeleri bize sahip çıksın” başlıklı haberlere ilk sayfayı ayıran Star’da Malatya’ya karartma uygulayan basın kurumları arasında yer aldı.

Yeni Akit: Alevilere yönelik son dönemde saldırgan haberlere imza atan Yeni Akit gazetesi de Malatya’daki saldırıya yer vermedi.
 
Zaman gazetesi: “Kimse yok mu’dan Arakanlı Müslümanlara iftar yemeği”, “Avrupa’daki İslami kuruluşlara saldırıları medyadaki haberler tetikliyor”, “Olimpiyat meşalesini Haydarpaşa’da yakacağız” başlıklı haberlere ilk sayfada yer veren gazete, Alevilere saldırıyı görmeyen kurumlar arasında yer aldı.

Vatan gazetesi: "Nereden nereye", "36 firma daha teşhir edilecek", "İstanbul'da en iyi su musluk suyu" haberleri Vatan'ın ilk sayfasında kendine yer bulurken, Sürgü'de Alevilere yönelik saldırı ise gazete ilk sayfasında yer bulamadı.

Milliyet gazetesi: Habere ilk sayfada oldukça küçük bir yer veren gazete “Malatya’da gergin gece” başlığını kullanarak, gerçekten oldukça uzak olan şu ifadelere yer verdi: “Jandarmalar grubu havaya uyarı ateşi açarak 2 saatte dağıttı. Oysa saldırılar iki saat değil yaklaşık 3 gün sürerken, jandarmanın ise gruba müdahalesi olmamıştı…

Radikal gazetesi: Malatya’daki saldırıyı haberleştiren gazetelerden biri olan Radikal, olayı “Malatya’da linç girişimi” başlığı ile duyurdu.

Aydınlık gazetesi: Aydınlık gazetesi saldırıya ilk sayfasında yer vererek, "Tehlikeli kışkırtma" başlığını kullandı.

Cumhuriyet gazetesi: Malatya Sürgü’de yaşanan saldırganlığı duyuran nadir gazetelerden birisi Cumhuriyet gazetesi oldu. Gazete saldırıyı “Malatya Sivas olmasın” başlığı ile duyurdu.

Birgün gazetesi: BirGün gazetesi de ilk sayfada yer verdiği olayı “Alevilere Ramazan saldırısı” başlığı ile duyurdu.


Sol haber


 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları