loading
close
SON DAKİKALAR

Medya Mahallesi'ni karıştıran Gülen sorusu

Medya Mahallesi'ni karıştıran Gülen sorusu
Tarih: 02.01.2013 - 14:53
Kategori: Medya

Beki ve Arslan Habertürk muhabiri Abdullah Kılıç'ın bugün "Necip Fazıl'ın Menderes'e yalvaran mektubu" haberi üzerinden öyle bir tartışmaya giriştiler ki...

CNN Türk'te ilgiyle izlenen Medya Mahallesi'nde yılın ilk programı bir çok çarpıcı tartışmaya sahne oldu.

Programda Habertürk muhabiri Abdullah Kılıç'ın bugün gazetesinin sürmanşetindeki "Necip Fazıl'ın Menderes'e yalvaran mektubu" haberi tartışması yaşandı.

Akif Beki'nin yazarların ve aydınların, Osmanlı'da da benzer bir şekilde siyasilere ve devlet adamlarına mektuplar yazıp yardım istediğini anlatmasının ardından Ayşenur Arslan ile arasında sert bir tartışma yaşandı.

Beki'nin "solcular da sağcılar gibi böyle mektuplar yazmıştır" anlamına gelen sözlerine çok kızan Ayşenur Arslan önce Nazım Hikmet'i hatırlattı ardından da çok konuşulacak bir soru sordu: "Fethullah Gülen beyefendi hangi emekli maaşıyla Pensilvanya'da yaşıyor diye sorabilir miyim?"

İşte o tartışmadan çarpıcı cümleler:


Gülen Hangi Emekli maaşıyla Pensilvanya'da

Ayşenur Arslan: Fethullah gülen beyefendi hangi emekli maaşıyla Pensilvanya'da yaşıyor diye sorabilir miyim?

Akif Beki: Buna vereceğim cevap Nazım Hikmet sorusunu karşılar mı? Derdim... Derdim... Derdim...

Ayşenur Arslan: Derdin bunu konuşmamaksa ben konuşayım. Necip Fazıl kindar gençlik, dindar gençlik diye Başbakan'ın andığı, Çile kitabı neredeyse Kırmızı Kitap özelliği görüyor. Bunu Osmanlı'ya bakalım, şuraya bakalım diye görme lütfen.

Akif Beki: Kalemini hizmete sunan başka kimse yok mu yani?


Malesef bugünü konuşamıyoruz

Ayşenur Arslan: Bugün kimi gazetelerin nasıl alındığını, köşelerin nasıl tutulduğunu da alabilirz. Malesef konuşamıyoruz.

Akif Beki: Niye bu kadar heyecan yaptığını anlayamıyorum.

Ayşenur Arslan: Heyecan yaptığımı söyleyerek bir başka imaj yaratılıyor.

Akif Beki: Olay şu bu haberde adı geçenler çarpıcı. Bilmemiz gereken bu durumun sadece bu isimlere mahsus olmadığı. Böyle bir geleneğimiz var. Bunun bu gün de biçim değiştirerek var olduğunda hem fikiriz bence. Bir bütün olarak Türkiye'nin meselesi bu.

Ayşenur Arslan: Peki...


Nazım da büyük şair Necip Fazıl da

Akif Beki: Ama buradan da asıl söylediklerin üzerine söylemem gereken şu. Buradan yola çıkarak bu adı geçenlerin verdikleri eserlere değer biçemeyiz. Nazım Hikmet çok değerli bir şair. Yaptıkları onun şiirinin değerini eksiltmez. Aynısı Necip Fazıl için de geçerli.

Ayşenur Arslan: İnsan nasıl yaşarsa odur azizim.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları