loading
close
SON DAKİKALAR

Medya Ombudsmanı Bildirici'den Ahmet Hakan'a: Hangi partinin kongresinde halay çekildi, onu da yazsana

Medya Ombudsmanı Bildirici'den Ahmet Hakan'a: Hangi partinin kongresinde halay çekildi, onu da yazsana
Tarih: 28.02.2021 - 12:33
Kategori: Medya

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, “Parti kongrelerinde çekilen halaylar” başlıklı yazısında, AKP'nin adını ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini gizleyen Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ı eleştirdi.

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın “Parti kongrelerinde çekilen halaylar”  başlıklı yazısında AKP’nin adının gizlediğini belirtti. Bildirici, yazının sosyal medya paylaşımında da AKP ve Erdoğan'ın görüntüsünün yer almadığının altını çizerek, "Ahmet Hakan 'Parti kongrelerinde çekilen halaylar' yazısında AKP’nin adını gizledi, yazmaya çekindi" ifadesini kullandı. 

Kişisel blog sayfasında kaleme aldığı "Hangi partinin kongresinde halay çekildi Ahmet Hakan? Onu da yazsana" başlıklı yazısında, "Acaba başka partilerin kongrelerinde de halay çekildi de ben mi görmedim diye yazısını okudum" ifadelerini kullanan Bildirici'nin o yazısı şöyle:

Ahmet Hakan, dün Hürriyet’teki köşesinde bir yazı yazdı, başlığı “Parti kongrelerinde çekilen halaylar” idi. Gazeteleri, televizyonları, internet sitelerini düzenli takip ediyorum ama bugüne değin AKP dışında halay çekilen parti kongresi görmedim. 

    Acaba başka partilerin kongrelerinde de halay çekildi de ben mi görmedim diye yazısını okudum. Hayır, parti ismi vermiyordu. “Yasaklar nedeniyle bunalmış vatandaşı öfkelendiriyor” diye başlayıp AKP kongrelerinde salonların tıklım tıklım dolu olmasının, AKP kongrelerinde halay çekilen görüntülerin olumsuz sonuçlarını sıralıyordu.  

    Ama o da ne? Tek bir kere bile “AK PARTİ” demiyordu!  AKP kongrelerinde pandemi önlemlerinin hiçe sayılmasını eleştiriyormuş gibi satırlar karalayıp, bunların sorumlusunun AKP olduğunu gizliyordu. Yazdığı yanlışın öznesine laf edemiyor, ediyormuş gibi yapıyordu.

    AKP’nin adını bile isteye, hesaplı kitaplı şekilde gizlediği o kadar açıktı ki. Bu yazısını Twitter’da paylaşırken kullandığı fotoğrafta da ne AKP’nin bir bayrağı ne de Cumhurbaşkanı Erdoğan görünüyordu. Kalabalık bir kapalı salonun uzaktan göründüğü siyah beyaz bir kareyi paylaşmıştı yazısının linkiyle birlikte. Özellikle seçildiği belliydi bu fotoğrafın.

    Sanırsınız adı bilinemeyen bir parti Covid-19 salgını koşullarına rağmen salonu doldurmuştu, salona öyle bayrak falan da asmamışlardı!

    Ahmet Hakan’ın tıka basa dolu salonlarda kongre yapan partinin AKP olduğunu ve bu kongrelerin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gözetiminde yapıldığını, kongrelerinde halay çekilen partinin de AKP olduğunu gizleme çabası sadece kendi yazıları ve sosyal medyadaki paylaşımlarıyla sınırlı değil.

    AKP kongrelerindeki halay görüntülerini ve AKP’nin kongrelerinin pandemiye rağmen kalabalık salonlarda yapıldığını Genel Yayın Yönetmeni olduğu Hürriyet’te de gizledi; bu konudaki haberleri gazete yayımlamadı.

Faruk Bildirici'nin yazısının tamamına ulaşmak için tıklayın

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları