loading
close
SON DAKİKALAR

Medya Ombudsmanı Bildirici'den Hürriyet'in teknoloji köşesine eleştiri

Medya Ombudsmanı Bildirici'den Hürriyet'in teknoloji köşesine eleştiri
Tarih: 02.05.2021 - 09:53
Kategori: Medya

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Hürriyet’in ekonomi sayfalarındaki Volkan Yılmaz imzalı teknoloji köşesini eleştirdi. Bildirici "Hürriyet'in teknoloji köşesi bir gazete yazısından çok, teknoloji mağazalarının reklam broşürüne benziyor" dedi.

Faruk Bildirici, farukbildirici.com'da yayımlanan yazısında Hürriyet'in teknoloji köşesine yönelik "Hürriyet’teki köşede okurun yararı değil markaların çıkarı gözetilmişti. Okurun çıkarı gözetilmiş olsa, marka ve modeller arasında ayrım yapılmaz; o işlevi gören değişik marka ve modellerin tümü olumlu ve olumsuz özellikleriyle birlikte tanıtılırdı. Okuru, bir ürünü satın almaya yönlendirilme çabası içine girilmezdi. aten aynı işlevi gören onlarca, yüzlerce marka ve model aygıt varken neden içlerinden biri seçilip sadece olumlu özellikleriyle yazılır? Örneğin piyasada o kadar çok marka ve model saç kurutma makinesi ve kablosuz kulaklık var ki, saymak mümkün değil. Ama Hürriyet’in teknoloji yazarı Volkan Yılmaz, bunların içinden D… markalı saç kurutma makinesini ve H... marka kablosuz kulaklığı yazmaya değer görmüş! Yazarken de övgülere doyamamış, hiçbir eksik ve olumsuz tarafını bulamamış bu ürünlerin." eleştirisinde bulundu.  

"Teknoloji” köşesinde fiyatıyla birlikte tanıtılan bu ürünlerin reklam bağlantısı olmadan seçildiğine inanmak mümkün değil" diyen Bilrdirici "Okurun teknoloji yazısı adı altında kandırıldığı ve örtülü reklam yapıldığı besbelli. Zira bu köşe bir gazete yazısından çok, teknoloji mağazalarının reklam broşürüne benziyor"  ifadesini kullandı. 

Bildirici'nin yazısının tamamına ulaşmak için tıklayınız

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları