loading
close
SON DAKİKALAR

Medya Ombudsmanı Bildirici’den Sözcü ve Cumhuriyet'e eleştiri

Medya Ombudsmanı Bildirici’den Sözcü ve Cumhuriyet'e eleştiri
Tarih: 05.01.2021 - 10:42
Kategori: Medya

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, ilk olarak Sözcü daha sonra Cumhuriyet gazetelerinde yer bulan “13 bin KHK’lıya devlete dönüş yolu açıldı” başlıklı haberi eleştirdi.

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Sözcü ve Cumhuriyet gazetelerinde yayımlanan, “13 bin KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME’lıya devlete dönüş yolu açıldı” haberinin yanlışlarını yazdı.

Bildirici şahsi blogunda kaleme aldığı yazıda, “Sözcü ve Cumhuriyet’te yayımlanan haberdeki toplam müracaat sayısı ile analizi devam eden dosya rakamının yanlış olduğu anlaşılıyor. Öncelikle belirteyim, haberin girişindeki ‘FETÖ’den atılan’ ve ‘FETÖ’cü adilerin darbe teşebbüsünden sonra eli kanlı teşkilatla irtibatlı oldukları mazeretiyle kamu vazifesinden uzaklaştırılanlar’ ifadesi yanlış, haksız ve KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME ile atılanların tümünü mühürleyici kalitede.” görüşünü savundu.  

Bildirici, “Zira KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME ile kamudan atılanlar arasında iktidar karşıları ve aydınların da olduğu öğreniliyor. Atılanlar arasında HDP ve PKK ile ilişkili oldukları öne sürülenler de var, ‘Bu Kabahate Ortak Olmayacağız’ başlıklı deklarasyonu imza atan 1128 ‘Barış akademisyeni’ de. Daha da ehemmiyetlisi, gazetecilerin bir hukuksuzluğu normal gibi göstermemesi, haberlerinde hukuksuzluğa tenkidi yaklaşması ve hak haberciliği prensiplerine uygun habercilik yapması beklenir. Oysa Sözcü ve Cumhuriyet’te yayımlanan haberlerde OHAL Komisyonu’nun faaliyeti normal bir yönetimsel işlem gibi sunulmakla kalmıyor, 13 bin 170 şahısla alakalı geri dönüş kararı vermesi, dosyaların büyük kısmını bitirmesi ve kamuya geri döneceklerin haklarının tamamını alacak olmaları methiyeye değer bir gidişat gibi aktarılıyor.” ifadesini kullandı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları