loading
close
SON DAKİKALAR

Medya Temsilcileriyle Toplantı Yaptı

Medya Temsilcileriyle Toplantı Yaptı
Tarih: 12.02.2012 - 17:29
Kategori: Medya

TBMM Başkanı Cemil Çiçek medya temsilcileri ile bir araya geldi. Medyadan yeni anayasa çalışmalarına destek vermelerini istedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek medya temsilcileri ile bir araya geldi. 

Demokratik bir anayasa oluşturmak adına medya temsilcileriyle bir araya gelmek istediklerini belirten Çiçek, geçmişte anayasa değişikliği için verilen çabaları anlattı. 1982 Anayasası'nın kısmı değişikliklerle değiştirilemeyeceğini vurgulayan Çiçek sorunun topyekün değişimle düzelebileceğini ifade etti. 

Uzlaşma komisyonun 4 toplantı yaptığını anlatan Çiçek "Toplantılar sonucunda çalışma usullerine ilişkin 15 maddelik eseaslar belilenmiştir. 5'er kişiden oluşan 3 teknik heyetin oluşmasına karar verilmiştir. Birinci heyet siyasi partiler ile anayasal kuruluşları, ikinci heyet meslek örgütleri ve sendikaları, üçüncü heyet ise sivil toplum kuruluşları, dernekler vakıflar ve cemaat üyelerinden gelecek görüşleri inceleyecektir. Katılım veri toplama ve değerlendirme olarak belirlenen ilk aşamayı 2012 nisan ayı sonunda tamamlamayı düşünüyoruz. Ancak yazılı görüşlerin 31 Aralık 2011 tarihine kadar komisyona iletilmesini rica ediyoruz" diye konuştu.

Çiçek anayasa yapımı aşamasında sorunlar yaşanabileceğini belirterek bunun yapımı engelleyemeyeceğini vurguladı. Çiçek medya mensuplarından da sürece destek vermelerini istedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları