loading
close
SON DAKİKALAR

Mehmet Ali Birand geri döndü...

Mehmet Ali Birand geri döndü...
Tarih: 12.02.2012 - 00:24
Kategori: Medya

"Nerede kalmıştık..."

Uzun süredir sağlık sorunları nedeniyle ekranlardan uzak kalan Mehmet Ali Birand, Posta Gazetesi'ndeki köşesine de geri döndü.
 
İşte ilk yazısı:

Nerede kalmıştık...

Uzunca bir süre ayrı kaldık. Sağlık sorunları işin içine girince, insanın gözü hiçbir şey görmüyor. Ben de, tüm kepenklerimi indirdim. Dış dünya ile ilişkimi kestim ve sadece kendi içime döndüm. Bambaşka bir alemde yaşadım. İşler yoluna girince, gözümü bir açtım ve ne göreyim dersiniz. Bambaşka bir dünya ve çok farklı bir Türkiye ile karşılaştım. Hadi gelin, nerede kaldıysak, oradan yani bıraktığımız yerden başlayalım. 
Ayrılığımız uzun sürdü.
 
Sağlık sorunları ortaya çıkınca, insanın gözü hiçbir şey görmüyor.

O ana kadar çok önem verdiğiniz konular küçülüveriyor.

Nefret ettiklerinize farklı şekilde bakmaya başlıyorsunuz. Size kan kusturan insanlar gözünüzde daha da küçülüp yok oluveriyorlar.Dostlarınız ve sevdikleriniz ise daha da büyüyorlar.

Hayat boyu peşinde koştuğunuz , kazanabilmek için çırpındığınız paranın anlamı yok oluveriyor.

İçinize kapanıyorsunuz ve tüm değer yargılarınızı sorgulamaya başlıyorsunuz. Sonunda da, kendinize dert edindiğiniz nice sorunun hiçte sandığınız kadar önemli olmadığını görüyorsunuz.

Kepenklerimi kapattım. Dışımdaki hiçbir şeyle ilgilenmedim. Ne gazete okudum, ne televizyon seyrettim. Gündemi hiçbir şekilde izlemedim.

Bambaşka bir alemde yaşadım.

Dünya şimdi bana çok daha kolay yaşanabilecek bir yer gibi görünüyor. Hele o kocaman sorunlar küçülüvermiş durumda.

Bütün bunları söylemenin çok kolay olduğunu biliyorum. Daha önceleri bana da söylenmişti. Ancak insanoğlu , başına gelmeden bunların anlamını tam olarak algılayamıyor.

Böyle bir dönemden geçtim.

Artık bitti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları