loading
close
SON DAKİKALAR

Meral Akşener; 'Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, hiçbir adayla ilgili ön yargımız yok'

Meral Akşener; 'Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, hiçbir adayla ilgili ön yargımız yok'
Tarih: 13.09.2022 - 10:49
Kategori: Siyaset

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV'de İlker Karagöz ile Çalar Saat programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akşener; İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masada çatlak olmadığını söyledi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Akşener, Altılı Masa ve Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili sorulara net yanıtlar verdi.

Cumhurbaşkanı adayı olmayacağımı ifade ettim. Başbakan adayı olacağımı söyledim. 31 Mart’ta CHP ile birlikte seçime gitmek ve teklifin onlardan gelmesi seçmeni tekrar ayaklandırmak içindi. Derdim parlamenter sisteme dikkat çekmekti. Hâlâ tek adaylığa gidilmeli gerektiğini düşünüyorum.

Kazanacak bir aday. Parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğini vurgulayacak bir adam. Devlet tecrübesi olan bir adayımız olacak. Millet İttifakı’nın adayı olacak. Olması gereken bu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi dahil 5 lideri ziyaret edeceğini ifade eden Akşener, “Görüşme kesin ama tarihi bilmiyorum” diye konuştu. Altılı partinin cumhurbaşkanı adayına ilişkin de konuşan Akşener, "Adı geçen hiçbir adaya yönelik, Sayın Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, hiçbir adayla ilgili ön yargımız yoktur" dedi.

"Bu seçim son seçim. Bu seçim parlamenter sistemin konuşulacağı son seçim. Bu seçimi alamadığımız takdirde bundan sonraki bütün seçimler bu ucube sistem üzerinden yarışmaya döner" diyen Akşener, AKP'li seçmene, "Erdoğan’ın son seçimi, o da şaibeli ama hadi diyelim son seçimi, sonra ne olacak kardeşin, artık bıkmadık bu kutuplaşmadan, sert dilden! Dolayısıyla gelin makulde birleşelim, verin oyalarınızı bize biz bu geçişi sağlayalım. Cumhuriyet kurulduğundan beri didişmemizi bitirelim. Önümüze bakalım" diye seslendi. 

 

Akşener, FOX TV'de İlker Karagöz ile Çalar Saat programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Aday liderler masasından mı olacak?” sorusuna yanıt veren İyi Parti lideri, “Evet karar masan çıkacak. Orası bir ortak akıl platformu” dedi. Akşener, “Cumhurbaşkanı adayı olmayacağımı ifade ettim. Başbakan adayı olacağımı söyledim. 31 Mart'ta CHP ile birlikte seçime gitmek ve teklifin onlardan gelmesi seçmeni tekrar ayaklandırmak içindi... Derdim parlamenter sisteme dikkat çekmekti. Hâlâ tek adaylığa gidilmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Akşener, “Kazanacak bir aday. Parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğini vurgulayacak bir adam. Devlet tecrübesi olan bir adayımız olacak. Millet İttifakı'nın adayı olacak. Olması gereken bu” diye konuştu.

Tunç Soyer yorumu

Akşener, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’in kurtuluşunun 100. Yıl töreninde söylediği ve tepki çeken sözlerine ilişkin olarak da şu görüşlerini aktardı:

“Atatürk'ün sözlerini 'olabilirler' sözünü hüküm cümlesi olarak kurmuş. Orada bir sorun var hüküm cümlesi olarak kurduğu için. Bu dönemde bu iktidarın cumhur ittifakının bizimle ilgili yaratmaya çalıştığı atmosfere ve ekonomideki ağırlığın kapatılması için ortaya koyabilecekleri her bir hatamızı onlar üstünde tepiniyor. Bunlardan kaçınmamız lazım. Ben İnkılap tarihi hocasıyım. Bu tür hüküm cümleleri genelde toplumu rahatsız eder. Dolayısıyla gerek yoktu. Hüküm cümlesi olarak kurduğunuzda zaten toplum yeterince parçalandı. Bizim cenahın, altılı masanın yöneticilerinin hepsinin daha sağduyulu daha dikkatli olmasında fayda var."

Kılıçdaroğlu 5 lideri ziyaret edecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi dahil 5 lideri ziyaret edeceğini ifade eden Akşener, “Görüşme kesin ama tarihi bilmiyorum” dedi.

AKP’li Özhaseki’nin “ekmek” açıklamasına: Buna inanıyorsa durum vahim

AKP'li Mehmet Özhaseki'nin "Ekmek 1 lirayken alamıyordunuz, ekmek 5 lirayken alabiliyorsunuz" açıklamalarını değerlendiren Akşener, şöyle konuştu:

“İnandığını zannetmiyorum. Propaganda yapmak başka bir şey. Buna inanıyorsa durum vahim. Ya gerçeklik duygusundan koptu, vatandaşla, milletle alakası kalmadı.

Bu ucube sistem bir saray hayatı yarattı. Saray bir paralel evrendir, ayrı bir hayat tarzıdır. Milletin adamlığından gittiler bu paralel evrende bu ucube sistemin, kararnamelerle yönetilen bir Türkiye'nin temsilcisi de bugün bu sözleri söyleyebiliyor.”

Millet İttifakı iktidara geldiğinde, enflasyon, dolar, mazot ne olacak?

Akşener'in "Millet İttifakı iktidara geldiğinde, enflasyon, dolar, mazot ne olacak?" sorusuna yanıtı şöyle oldu:

“Ekonomi manasında çok iyi hazırlıklı bir siyasi partiyiz. Altılı masadaki bütün siyasi partilerin de çok iyi ekonomi programları var. 3 ay evvel 1 yıl içinde yüzde 10 civarına enflasyon düşer diyorduk. Ama bu gidişatla şu anda ancak yüzde 20'ye düşer diyoruz. Biz seçmenimize yalan söylememe, aldatmama kararlılığındayız. Ama güven geldiği andan itibaren, demokrasi geldiği andan itibaren, hukukun üstünlüğü ve adaletin sağlandığı andan itibaren Türkiye'nin güven puanı yükselecektir ve risk puanı düşecektir. Sadece sıcak paradan bahsetmiyorum, Türkiye'ye yatırım yapma anlamında da hem yerli hem yabancı kaynak gelecektir.

3 ay evvel, iktidara gelirsek 1 yıl içinde enflasyon yüzde 10 civarına düşer diyorduk, ama şu ortamda yüzde 20'ye düşer seçmenimize yalan söylemeyeceğiz.  Enflasyonu bir yıl içinde yüzde 20Eye düşüreceğiz. Hasar büyüyor.

Kaynağı belirsiz paraların geldiği bir ekonomi sistemi var. Bu şeffaf olmamayla birlikte istediğiniz kararları alıyorsunuz. İsrafı, yoksuzluğu, kayırmayı kaldırın anında Türkiye'nin sorunlarının çoğu çözülür. Önce enflasyonu düşüreceksiniz. Daha sonra dolar ve euro da düşer.”

Bakan Özer’e tepki: Dünyanın hiçbir yerinde öğretmen ağlatılmaz

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in öğretmenlere yönelik tepki çeken, “Mühendis olarak atanamayanlar böyle ağlamıyor” sözlerine tepki gösteren Akşener, şöyle konuştu:

“Dünyanın hiçbir yerinde öğretmen ağlatılmaz, öğretmenin itibarsızlaştırılması söz konusu olamaz.

Öğretmeni yeter sayıda, birinci sınıf yetiştireceksiniz. İstihdam fazlası yetiştirmeyeceksiniz. Tayin edeceksiniz. Siz ona bugününüzü emanet ediyorsunuz. Sayın Özer'in sizin de çocuğunuz ona emanet. Dünyanın hiçbir yerinde öğretmenler fazla maaş almaz ama itibarsızlaştırılmaz da. Süründürülmez de.”

Erdoğan'ın adalar açıklamasına tepki: Sen ne yaptın, bostan korkuluğu muydun bunlar olurken! 

Akşener, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Ey Yunan, tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur ağır! Yunanistan'a tek cümlemiz var: İzmir'i unutma! Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz" ifadesindeki "adalar" söylemine dikkati çekerek şöyle konuştu:

"İşgal dediğiniz için gereğini yapmanız gerekiyor. Yunanistan’la Türkiye’nin gücü insan inancı askeri güvenlik personeli ordusu mukayese bile dilemez orada bir sorunumuz yok. Böyle bir güçlü bir ülkenin cumhurbaşkanı 12 adanın işgal edildiğini söyleyemez. Sorarlar adama, sen ne yaptın, bostan korkuluğu muydun bunlar olurken! Dış politika bipolar bir durumda!"

HDP açıklaması

Akşener'in HDP açıklaması şöyle:

"Şöyle bir durumumuz var şimdi 6 siyasi partinin yer aldığı bir masa bu iktidar sürekli olarak yedinci bir ayağı olduğunu söylüyor ve bunun üzerinden özellikle İyi partiyi, iktidarın elindeki imkanlarla biz HDP üzerinden terbiye dilmeye çalışılıyoruz. Diğer taraftan da muhalif görünen, tırnak içinde ‘kanaat önderi’ de HDP ile aynı yere yan yana getirebilmek için bizi terbiye ediyor. Bir taraf ipin ucunu o kadar kaçırıyor ki Kürtlere hakaret etmeye başlıyorlar. HDP’yi bizim başımızda bir sopa olarak kullananların dili seçmene öyle yansımız ki 'Kürt eşittir PKK’lı' gibi bir algı alev gibi yayılıyor. AKP’nin yöneticilerini uyarıyorum eğer güneydoğuda PKK’ya karşı tavır koymasalardı biz neyi konuşuyor olurduk. Öldürseler ben Kürtleri incitmeyeceğim. Bunu bir oy kaygısıyla da yapmıyorum.

HDP de bizim olduğumuz yerde olamayacağını ilan ediyor. Ayrıca bir başka ittifak kurma aşamasındalar. Bir grup parmağını bize sallayarak şunu yapıyorlar: Muhalefetin içinde HDP ile bizim yan yana gelmemizi iddia eden bir yapı var. Kavramsal olarak son derece aşağılayan, bize çok çirkin tavırlar koyan, ciddi tavırlar koyan gerçekten kötü bir dille bir yapı var. Muhalefeti de tanzim ettiğini düşünen tırnak içi 'kanaat önderleri' diyelim adına. Biz tutumu belli siyasi bir partiyim. Biz başka siyasi partilerin başka partilerle olan tutumuna karışmamız, hakaret etmemiz yok. Onların ilişkilerine saygı duyuyoruz bizim de tutumumuza saygı duyulmasını bekliyoruz.

Bu konuyla ilgili Kılıçdaroğlu ile herhangi bir konuşmamız olmadı. CHP'nin sistemi ile alakası yok bunun. CHP kurumsal olarak bir açıklama yaptı biz de kabul ettik. Ama kendini solcu kabul eden kendisini CHP’nin asli unsuru olduğunu kabul eden bir grup var. Tırnak için kanaat önderi bunun getirdiği bir durum daha var. Biz HDP ile ilgili tutumumuzdan dolayı sanki bütün Kürtleri, 6 milyon seçmenin her birine saygımız sonsuz kardeşim. Bize düşen saygı duymaktır. Mümkünse o seçmenin oylarından da kendimize alabilmektir. "

"Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, hiçbir adayla ilgili ön yargımız yok"

Altılı partinin cumhurbaşkanı adayına ilişkin de konuşan Akşener, "Adı geçen hiçbir adaya yönelik, Sayın Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, hiçbir adayla ilgili ön yargımız yoktur" dedi. Akşener, sözlerinin devamında, "Bu seçim son seçim. Bu seçim parlamenter sistemin konuşulacağı son seçim. Bu seçimi alamadığımız takdirde bundan sonraki bütün seçimler bu ucube sistem üzerinden yarışmaya döner. Türkiye ölmez bitmez ama bu ucube sistem üzerinden seçimler olur" ifadelerini kullandı.

AKP'li seçmene: Artık bıkmadık bu kutuplaşmadan, sert dilden! Gelin makulde birleşelim

Akşener AKP'li seçmene şöyle seslendi:

"AK Partili arkadaşlarıma buradan seslendirmek isterim. Erdoğan’ın son seçimi, o da şaibeli ama hadi diyelim son seçimi, sonra ne olacak kardeşim, artık bıkmadık bu kutuplaşmadan, sert dilden! Dolayısıyla gelin makulde birleşelim, verin oyalarınızı bize biz bu geçişi sağlayalım. Cumhuriyet kurulduğundan beri didişmemizi bitirelim. Önümüze bakalım."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com-Ajanslar

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları