loading
close
SON DAKİKALAR

Meral Akşener; 'Ranta, yolsuzluğa kurban edilmiş şehirlerimiz; sevgiyle, ahlakla, liyakatle; yani hak ettikleri gibi nasıl yönetilir cümle aleme göstereceğiz'

Meral Akşener; 'Ranta, yolsuzluğa kurban edilmiş şehirlerimiz; sevgiyle, ahlakla, liyakatle; yani hak ettikleri gibi nasıl yönetilir cümle aleme göstereceğiz'
Tarih: 29.11.2023 - 10:44
Kategori: Siyaset

İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener, 29 Kasım Çarşamba günü TBMM grup toplantısında konuştu; 'Kadın düşmanı bir azınlığı tatmin etmek için kadın haklarından taviz veren çarpık bir zihniyet var.'

İYİ Parti grup toplantısında, Milletin Kürsüsü’nde; EYT’li vatandaşların sesi olmak için söz EYT ve Emekliler Federasyonu Genel Başkanı Sayın Arzu Lastikçi’nin oldu.

İYİ Parti, İYİ Belediyecilik anlayışı ile bazı illerin ilçe adaylarını açıkladı; Bursa Orhangazi Belediye Başkan Adayımızı İsmail Kaya, Bursa Yenişehir Belediye Başkan Adayımızı Ercan Özel, Bursa Karacabey Belediye Başkan Adayımızı Fatih Karabatı, Bursa Keles Belediye Başkan Adayımızı İsmail Yeni, Adana Karaisalı Belediye Başkan Adayımızı Kemal Metin, Adana Tufanbeyli Belediye Başkan Adayımızı Recep Balı, Sakarya Geyve Belediye Başkan Adayımızı Yusuf Baran, Aydın Karacasu Belediye Başkan Adayımızı Zeki İnal, Aydın Kuşadası Belediye Başkan Adayımızı Behçet Alp, Aydın Sultanhisar Belediye Başkan Adayımızı Cihan Demirel, Edirne Uzunköprü Belediye Başkan Adayımızı Ediz Martin, Edirne Meriç Subaşı Belediye Başkan Adayımızı Hüseyin Atılgan.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nü geride bıraktığımızı vurgulayarak; Ülkemizdeki birçok mesele gibi kadın ve kadına yönelik şiddet meselesi de ne yazık ki sadece böyle özel günlerde hatırlanıyor. Ancak maalesef Türkiye’de son 10 ayda 364 kadın öldürüldü. Her gün, ülkemizin dört bir yanından artı, sokak ortalarına kadar taşan kadına yönelik şiddet görüntüleri geliyor. Çocuklarımız bile şiddetin, tacizin, tecavüzün, mağduru oluyor. Boşanmalar çığ gibi artıyor, aile yapımız sarsılıyor. Ve şiddetin, bundaki payı da maalesef büyük. Çok değil, daha bu haftanın başında Ankara’da bir kadın eşi tarafından vurularak öldürüldü. İstanbul’da bir başka kadın ise çocuklarının gözleri önünde katledildi. Adana’dan, Çankırı’dan, Kocaeli’nden, Muğla’dan, memleketin dört bir yanından; her gün yeni bir kadın cinayeti haberi alıyoruz. Ülkemizde kadınlar artık; ‘Şiddet, ne zaman kapımı çalacak?’ bekleyişiyle yaşıyor. Evde, işte, sokakta, her yerde; ‘Ya sıradaki ben olursam?’ tedirginliğiyle yaşıyor. Akşam saatlerinde tek başına kaldığı zaman can güvenliğinin korkusuyla yaşıyor.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmemizin kadın hakları ve şiddetle mücadeleye en küçük olumsuz bir etkisi olmamıştır.” sözlerini hatırlatarak konuşmasına devam eden Genel Başkan Akşener; İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmenin cinayetleri durdurmadığının altını çizerek; Madem öyle; o zaman İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmemizin kadınlar üzerinde nasıl olumlu bir etkisi oldu? Çık, onu da açıkla. Her gün yeni bir kadın cinayete kurban giderken, Ak Parti iktidarı olarak İstanbul Sözleşmesi’nden çekilerek cinayetleri durdurabildiniz mi? Onu da açıkla. Her gün yeni bir kadın şiddete maruz kalırken, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilerek bu şiddete mâni olabildiniz mi? Onu da açıkla. Her gün yeni bir aile içi vahşete şahit olurken, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilerek aile içi huzuru sağlayabildiniz mi? Onu da açıkla. Kadınlar, her gün bir yenisi eklenen korkularla yaşarken; İstanbul Sözleşmesi’nden çekilerek kadınları koruyabildiniz mi? Onu da açıkla. Değerli dava arkadaşlarım, bu soruların hepsinin cevabı; ‘Hayır’.” diye konuştu.

Yaklaşık 2 buçuk yıl önce faizleri %19’a çıkaran Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alındığını ancak yeni Merkez Bankası yönetiminin geçtiğimiz faiz oranını %40 seviyesine çıkardığını hatırlatan Genel Başkan Akşener; “O günün şartlarında iktidarı defalarca uyarmıştık. ‘Merkez Bankası’nın işine karışmayın.’ demiştik. İktidarı akla ve bilime davet etmiştik. ’Faiz sebep enflasyon sonuçtur saçmalığından vazgeçin.’ demiştik. Dün, tüm bu ikaz ve eleştirilerimizi duymazdan, görmezden gelen iktidar; görünen o ki bugün, yine kendisine yakışan bir tutarsızlıkla; ‘Faizi yükselt ki enflasyon düşsün.’ modeline dönüyor. Memleketi kendi elleriyle soktukları krizden çıkış yolunu da zor durumdaki milletimizin üzerine karabasan gibi çökmekte arıyor. ‘Kendileri ettiler, kendileri buldular.’ diyeceğim ama; kendileri ettiler ama maalesef yine milletimiz buluyor. ‘Ben ekonomistim’ inadının cefasını, yine milletimiz çekiyor.” diye konuştu.

Genel Başkan Akşener; bugün yaşanan geçim sıkıntısının Ak Parti iktidarının eseri olduğunu ifade ederek;  “Hakikat, tüm çıplaklığıyla önümüzde duruyor. Eğer bugün, ülkemizde geçim sıkıntısı varsa bu Ak Parti’nin eseridir. Eğer bugün, insanlarımız en temel ihtiyaçlarını almak için 40 kere düşünmek zorunda kalıyorsa bu Ak Parti’nin eseridir. Eğer bugün, kiracılar ev sahipleriyle davalık oluyorsa; her gün bir adli vaka haberi alıyorsak; bu Ak Parti’nin eseridir! Bu çok açık. Faizlerin yüzde 40’a dayanmış, enflasyonun da yüzde 60’ı aştığı bir ekonomide; işçiler yoksullaşıyor, memurlar yoksullaşıyor, emeklilerimiz açlık sınırının altında yaşamaya zorlanıyor… Ama bu vahim tabloda bile ne hikmetse ülkemizde hâlâ birileri zenginleşmeye aynen devam ediyor. İşte 85 milyonun rızkını çalıp; lüks içinde yüzen, küçük bir azınlığa veren ve hukukta cezası olmayan bu soygunun adı enflasyondur!” dedi.

Çalışma Bakanı’nın asgari ücretin artık yılda bir defa belirleneceğini söylemesini eleştirerek konuşmasına devam eden Genel Başkan Meral Akşener; “Çalışma Bakanı çıktı ve asgari ücretin artık yılda bir defa belirleneceğini söyledi. Üstelik bunu ‘Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek için yapmalıyız.’ dedi. Şu utanmazlığa bakar mısınız? Türk-İş verilerine göre Kasım'da açlık sınırı 14 bin 25 lira, bekar bir çalışanın yaşama maliyeti ise aylık 18 bin 239 lira olmuş. Dört kişilik bir aile için 45 bin 686 liraya ulaşan yoksulluk sınırı, 11 bin 402 liralık asgari ücretin dört katını aşmış. Temmuz ayındaki asgari ücret bugün 4 ay sonra açlık sınırının yüzde 20 altına inmiş, ailenin yoksulluk sınırı asgari ücretin 3,3 katı iken bugün 4 katını aşmış. Asgari ücretli açlığa mahkûm, ailesi de yoksulluğa mecbur hâle getirilmiş. Böyle bir tablo karşısında çıkmışlar, asgari ücreti yılda bir defa belirleyeceklerini söyleyebiliyorlar. İşte utanmazlık budur...” dedi.

Toplumun dezavantajlı gruplarından sözcüleri Meclis kürsüsünde ağırlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu hafta sözü EYT ve Emekliler Federasyonu Genel Başkanı Arzu Lastikçi’ye bıraktı.

Lastikçi’nin konuşmasının ardından sözlerine devam eden Genel Başkan Akşener; “EYT’li kardeşlerimiz, sizden bir ayrıcalık talep etmiyorlar! Bir lütufta bulunmanızı da beklemiyorlar! Onlar, yıllardır olduğu gibi sadece kazanılmış haklarının peşinden koşuyorlar! EYT’lilerimize kısmi emeklilik hakkını behemehal iade edin.  Ve kısmi emeklilikte artan prim sayısını SSK’lılarda 3600’e, Bağ-kur’lularda ise 5400’e düşürün. Normal emeklilerdeyse prim ödeme gün sayısını olması gerektiği şekilde 5000 olarak kabul edin. Seçim vaadi, bir iktidarın namus sözüdür. Sözünüzü tutun! diye konuştu.

6 Şubat depremlerini hatırlatarak konuşmasına devam eden Genel Başkan Meral Akşener, depremin üzerinden 9 ay geçtiğini ve artık bilim insanları dışında kimsenin depremi konuşmadığının altını çizerek; “Depremin üzerinden 9 ay geçti. Bugün deprem riskine dikkat çekmek için çırpınan birkaç bilim insanı dışında depremi konuşan hemen hiç kimse kalmadı. Hatta iktidarın bütçe planında; her an olabilecek Marmara Depremine karşı bir hazırlık yok. Her an olabilecek İzmir depremine karşı bir hazırlık yok. Her an olabilecek Bingöl depremine karşı da bir hazırlık yok. Olası Marmara depreminde sadece İstanbul’da yıkılması öngörülen on binlerce bina var ama insanlarımız bu betondan tabutlarda oturmaya devam ediyor. Allah korusun, yeni bir felaket yaşamamız an meselesi ama hiçbir hazırlık yok… Bir yanda, bomboş arazilerimiz var. Bir yanda, övündüğümüz inşaat sektörümüz var. Bir yanda, demir çelik sektörümüz var. Bir yanda, çimento fabrikalarımız var. Mimarımız var, mühendisimiz var. Yani insanlarımızı geliyorum diyen felaketten korumak için her şeyimiz var ama gerekeni yapacak ciddiyette, gerekeni yapacak liyakatte, gerekeni yapacak basirette bir iktidar yok.” dedi.

Ak Parti'nin 21 yıllık iktidarları boyunca Türkiye'nin depreme hazır hâle getirilebileceğini ama  bu imkânı kullanmadıklarını ve hiçbir şehirde depreme hazırlık yapılmadığını ifade eden Akşener; “Coğrafyamızın şartları gereği ülkemizin birçok bölgesinde aktif faylar bulunuyor. Ancak bu gerçeğe rağmen depreme hazırlıklı tek bir şehrimiz bile yok. 21 yıllık iktidarı boyunca Ak Parti, ülkemizin her yanını depreme hazır hâle getirebilirdi. Ellerinde böyle bir imkân vardı. Ama hazırlık bir yana deprem gerçeğini ciddiye alan ne bir bakan ne de bir belediye başkanı göremedik. Aksine rant meraklısı bir zihniyetle, kural tanımaz bir şekilde ellerini attıkları her yeri imara açtılar. 21 yılda rant için kesmedikleri ağaç, çökmedikleri arazi kalmadı. Hatay’ın hâli ortada. Kahramanmaraş’ın, Adıyaman’ın, Malatya’nın hâli ortada… Binlerce aile dağıldı. On binlerce insanımız başka kentlere göç etmek zorunda kaldı. İktidar ise bu vahim tablodan mahcup olacağı yerde bugün, yerinden yurdundan olmuş insanlarımıza yardım eli uzatmakla övünüyor.  Ayıptır, günahtır…” diye konuştu.

Hatay ve Malatya’nın Ak Parti döneminde büyükşehir yapıldığını hatırlatan Genel Başkan Akşener, bu bölgelerdeki deprem riskinin bilim insanları tarafından birçok kez dile getirildiğini ancak bir hazırlık yapılmadığını vurgulayarak; Yani depremin geleceği biliniyordu. Ama Malatya’da tarım arazilerine, kayısı bahçelerinin olduğu alanlara yüksek katlı konutlar inşa edildi. Nurdağı gibi nüfusu sadece 50 bin olan bir ilçemize 10 katlık imar izinleri verildi. Böyle bir aymazlık, böyle bir şuursuzluk olabilir mi? Kuralsızlığı, kanunsuzluğu artık bir alışkanlık hâline getiren bir iktidarla imar mevzuatlarını tartışmayı elbette gereksiz buluyorum. İşi verenin, yapanın ve denetleyenin aynı dereden sulandığı bir ortamda yapılacak iş; mevzuat tartışmak değil, rant şebekelerini belediyelerin dışına itmektir. Ve önümüzdeki yerel seçimler de şehirlerimizi bu yolsuzluk sarmalından kurtarmak için büyük bir fırsattır. İşte biz, İYİ Parti olarak bu kutlu göreve talibiz! İYİ Belediyecilik vizyonumuzla, milletimize her şeyden önce yaşayan ve yaşatan şehirler inşa edeceğiz. Can ve mal güvenliğini esas alan şehircilik anlayışımızla deprem risklerini proaktif olarak yönetebilen; sağlık, gıda, ulaşım ve barınma imkanlarına sahip; afetlere dirençli kentler inşa edeceğiz. ‘Felaket değil, tedbirsizlik öldürür.’ düşüncesiyle; deprem, su baskını, sel ve orman yangınları gibi tüm afetlerde milletimizin sağlık ve refahını güvence altına alacağız.”  diye konuştu.

Konuşmasının devamında İYİ Partinin yöneteceği belediyelerde vatandaşlarla buluşturacağı “Toplumsal Etkinleştirme” programları ile depreme karşı bilinç, hazırlık ve mücadele kabiliyetini artıracağını söyleyen Genel Başkan Meral Akşener; “İYİ Belediyecilik anlayışıyla yönettiğimiz şehirlerde, elbette kentsel dönüşüm anlayışı da değişecek. Doğal afet riskinin yüksek olduğu illerimizde yaşanabilecek tüm yıkım ve kayıpları en aza indirecek bir kentsel dönüşümü; rant değil, çevre ve insan odaklı; kent kimliğini koruyan, doğaya ve tarihe saygılı bir anlayışla gerçekleştireceğiz. Araç muayene sisteminin bir benzerini binalarımız için de oluşturacağız. Bu sayede binaların depreme dayanıklılığını denetlediğimiz gibi kolon kesimlerinin de önüne geçmiş olacağız. Devraldığımız tüm şehirlerimizde azami bina yaşı belirleyerek bu yaşın üzerindeki binaları zorunlu kentsel dönüşüme tabi tutacağız. Sanayi tesisleri ve organize sanayi bölgelerinin de deprem riski düşük olan bölgelere, taşınmasını sağlayacağız. Kentsel dönüşümün en önemli konusu olan finans sorununun çözülmesi, inşaat maliyetlerinin de düşürülmesi için özel bir çalışma yürüteceğiz.  Yerleşik, köklü semtlerde mahalle ve komşuluk ilişkilerini koruyan mahiyette semte özel kentsel dönüşüm projeleri geliştireceğiz. Kentsel dönüşümün kent içi göçe ve yabancılaşmaya neden olmasına izin vermeyeceğiz. Konut üretiminde de yatay ve az katlı yapılaşmanın yaygınlaşmasına, kent dokusunun ve milli mimarînin gelişmesine öncülük edeceğiz.” dedi.

Partisinin belediye başkan adaylarına seslenerek konuşmasına devam eden Akşener; “İYİ Parti olarak, Türkiye’yi yepyeni bir belediyecilikle tanıştıracağız. Vasata mahkûm edilmiş Türk milletini, İYİ belediyecilikle tanıştıracağız. Ranta, yolsuzluğa kurban edilmiş şehirlerimiz; sevgiyle, ahlakla, liyakatle; yani hak ettikleri gibi nasıl yönetilir cümle aleme göstereceğiz. İki yumruk arasına sıkıştırılıp, yok sayılan milletimizi bu cendereden çekip çıkaracağız! Buradan tüm belediye başkan adaylarımıza sesleniyorum; öncelikle hepiniz İYİ belediyecilik vizyonumuzla işinizi en iyi şekilde yapacaksınız. Kimsenin baskısına boyun eğmeyeceksiniz. Ranta, yolsuzluğa prim vermeyeceksiniz. İşe alım yaparken liyakat dışında hiçbir kritere bakmayacaksınız. Çünkü sizler, kazandığınız belediyeleri İYİ Parti’nin emrine sokmak için aday değilsiniz. Tam tersine, sizler; siyasi partilerin arka bahçesine dönmüş belediyeleri özgürleştirecek ve yeniden milletin emrine sokacaksınız. Yolsuzluğun kanıksatıldığı insanlarımıza ahlaklı olmanın faziletini ve bereketini göstereceksiniz. Durmadan, dinlenmeden çalışacak; her biriniz kazandığınız il ve ilçelerin efsane başkanları olacaksınız!  Şunu hiçbir zaman unutmayın; İYİ Parti, siyasetin ahlaksız tekliflerini elinin tersi ile itenlerin partisidir! İYİ Parti, illetin selameti için her türlü baskıya göğüs gerenlerin partisidir! İYİ Parti, memleketine hizmet için çetin yolları yürüyenlerin partisidir! Sizler de bu kutlu hareketin uç beyleri olarak İYİ Parti’nin neler başarabileceğini tüm Türkiye’ye göstereceksiniz!” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti’nin bundan 6 yıl önce Türk siyasetine yeni bir nefes olarak kurulduğunu vurgulayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; “İYİ Parti’miz, bundan 6 yıl önce; ‘her şey bitti’ dendiği anda; umutların yittiği, çarelerin tükendiği bir anda; Türk siyasetine yeni bir nefes oldu. Koltuk hırsına, siyasi ranta, kişisel ikbal hesaplarına feda edilen millet iradesinin gür sesi oldu. Balçıkla sıvamaya çalışanların karşısında ülkemizin istikbali için her daim inatla parlayan bir güneş oldu. Ve bugün ne kadar tartışılırsa tartışılsın, kaç cepheden hedef alınırsa alınsın hangi kirli tuzaklar kurulursa kurulsun; İYİ Parti’nin güneşi ilk günkü ışıltısını koruyor. Çünkü İYİ Parti birilerinin kariyer basamağı olsun diye kurulmadı. İYİ Parti siyaset simsarlarının kirli düzeni sürsün diye kurulmadı. İYİ Parti ittifaklara dayanıp, yan gelip yatmak için de kurulmadı. Aksine İYİ Parti; hür ve müstakil bir yolda Türkiye’nin önünü açmak, Türk Milleti’ni hak ettiği yaşam standartlarına kavuşturmak ve memlekete daima şerefle hizmet etmek için kuruldu. İYİ Parti ne idüğü belirsiz ekonomi politikalarıyla ezilen; yokluğa, yoksulluğa mahkûm edilen Türk Milleti’nin ekonomik kurtuluşu için kuruldu. İYİ Parti ülkemizin sınırlarını kevgire çevirip milyonlarca kaçağı, sığınmacıyı vatan topraklarına alanlara karşı; Türk çocuklarının, Türk kadınlarının huzurlu ve mutlu geleceği için kuruldu. İYİ Parti Türk’ten rahatsız olanlara karşı, Türk’ün adını bu memleketten silmeye çalışanlara karşı, Türk’süz bir Türkiye düşleyenlere karşı göğsünü gere gere; ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ diyebilmek için kuruldu. Ezcümle İYİ Parti; güçlü, zengin ve mutlu bir Türkiye’yi Türk milletiyle el ele verip, küllerinden doğurmak için kuruldu.” dedi.

İYİ Parti’nin siyasetin yaşadığı tıkanıklığa karşı yeni, hür ve müstakil bir zemin inşa etmek için mücadele edeceğini de vurgulayan Akşener konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Kurulduğumuz günden beri İYİ Parti’nin sağından solundan çekiştirip, bize istikamet çizmeye çalışanlar hep oldu. Memleketin onca sıkıntısı varken her akşam sıkılmadan İYİ Parti’ye ahkam kesenler hep oldu Olmaya da devam edecek İYİ Parti’nin sırtından kurban kesmek isteyenler hep oldu. Olmaya devam edecek. Bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki; olmaya da devam edecek. Varsın, olsun. Biz nelerin içinden geçtik? Bu ne ki? Biz, İYİ Parti’yi muhtelif şer odaklarını mutlu etmek için kurmadık. Biz, İYİ Parti’yi milletimizi mutlu etmek için kurduk. Onun için de ilk günkü gibi milletin emrinde çalışmaya devam edeceğiz! Ülkemizde siyasetin yaşadığı tıkanıklığa karşı; yeni, hür ve müstakil bir zemin inşa etmek için tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz! Kutup siyasetine sıkıştırılıp, birbirinin karşısına dikilen milletimiz için bir çıkış yolu olmaya devam edeceğiz! Velhasıl, kimse kusura bakmasın; birilerinin keyfini kaçırmaya, rahatını bozmaya, heveslerini kursaklarında bırakmaya aynen devam edeceğiz!”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Dün, bu iktidara karşı hiçbir başarı gösterememiş olanlar; bugün, kendi sebep oldukları başarısızlığın faturasını İYİ Parti’ye kesmeye çalışıyorlar. Çünkü ranttan, ahlaksızlıktan ve arsızlıktan beslenen düzenlerinin bozulmasını istemiyorlar. Kurdukları ‘al gülüm, ver gülüm’ çarkına çomak sokulsun istemiyorlar. İşte bu yüzden de dün, yüzde 60 borazanlığı yapanlar; bugün, çıkıp utanmadan İYİ Parti analizleri kasıyorlar. Ancak şunu unutuyorlar ki onların attığı çamur, bize yapışmaz. Onların sürdüğü balçık, İYİ Parti güneşini sıvayamaz. Onların estirdikleri fırtınalar, bizden toz dışında bir şey alamaz! Çünkü biz, milletimize asla yalan söylemedik. Biz asla beytülmale el uzatmadık! Biz asla hırslarımıza teslim olmadık! Biz asla koltuk sevdasına, esir olmadık! Biz asla milletimizin çağrısına, kulak tıkamadık! Biz asla onlar gibi bozulmadık, çürümedik! Harama ‘ne âlâ’, batıla ‘eyvallah’ demedik. Eğilmedik, bükülmedik, asla boyun eğmedik! Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da kendi günahlarını saklamak isteyenlerin İYİ Parti’yi özne yapmasına izin vermeyeceğiz! Türkiye'nin geleceğini; marjinal akımlara, şer odaklarına, rant şebekelerine; Cumhuriyet’le, Atatürk’le, Türk milletiyle problemi olanlara teslim etmeyeceğiz! Tüm engellere, iftiralara, dedikodulara rağmen İYİ Parti olarak Türkiye’yi Demokratik Millî Yükselişine mutlaka kavuşturacağız!”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları