loading
close
SON DAKİKALAR

Meral Akşener'den Erdoğan'a; 'Uzun ince bir yoldasın, gideceksin; artık yolun sonu göründü, o sene bu sene!'

Meral Akşener'den Erdoğan'a; 'Uzun ince bir yoldasın, gideceksin; artık yolun sonu göründü, o sene bu sene!'
Tarih: 11.01.2023 - 11:00
Kategori: Siyaset

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Meral Akşener; Sayın Erdoğan, 'yersen' siyasetiyle devlet yönetilmez!

Meral Akşener TBMM'de yaptığı konuşmada;

 

“Sayın Erdoğan ve beceriksiz yönetimine sandıkta elveda diyeceğimiz o kutlu güne bir hafta daha yaklaştık. Evet. Şunun şurasında seçimlere 5 ay kaldı. Yalnız seçim tarihi yaklaştıkça iktidar da seçimleri erkene almak için adeta çırpınmaya başladı. Seçimleri kazanabilecekleri ideal bir tarih arayışına girdiler. Son günlerde işi gücü bıraktılar, bununla uğraşıyorlar. Mikrofonu önünde bulan her Ak Partili başka bir yorumda bulunuyor. Hatta en son güzelim Haziran ayına bile çamur atmaya başladılar. Neymiş efendim? Haziran ayı sıcak oluyormuş… Neymiş efendim? Haziran ayında sınavlar varmış… Arkadaş! 2018’de erken seçim kararı aldığınızda Haziran ayı pek bir güzeldi de şimdi birden sıcak mı oldu? 2018’de üniversite sınavlarının olduğu gün için seçim kararı aldığınızda öğrenciler umurunuzda değildi de bu sene mi birden aklınıza geldi?

"Halının altına süpürdükleri pisliklerin Haziran’a kadar ortaya çıkmasından korkuyorlar"

Haziran ayına çamur atmalarının elbette farklı bir sebebi var. Halının altına süpürdükleri pisliklerin Haziran’a kadar ortaya çıkmasından korkuyorlar. ‘Döviz kurlarını Haziran’a kadar tutamayız’ diye korkuyorlar. Nebati Bakan’ın ‘Enflasyonu düşürdük’ yalanı, Haziran’a kadar patlar diye korkuyorlar. Verdikleri maaş zamları Haziran’a kadar eriyip gidecek diye korkuyorlar. Çünkü, kendileri de biliyor ki; bu sözde ekonomik model işlemiyor. Çünkü, kendileri de biliyor ki; enflasyon canavarı, açıkladığından daha hızlı büyüyor. Çünkü, kendileri de biliyor ki;mızrak artık, çuvala sığmıyor.

Erdoğan'a: Önümüzdeki 5 ayda senin seçilebileceğin herhangi bir tarih yok

Sayın Erdoğan, sen hiç kendini yorma! Buradan açıkça ilan ediyorum, önümüzdeki 5 ayda senin seçilebileceğin herhangi bir tarih yok. İstediğin kadar uğraş, sandıktaki hazin sondan, kurtuluş yok. İster yarın yapılsın ister bir ay sonra, sandıkta senin için emeklilikten başka bir seçenek yok. Sana bir dost tavsiyesi: Yancılarınla kafa kafaya verip hesap yapacağınıza, son 5 ayında giderayak doğruları yapmak için çaba sarf et. Cumhurbaşkanlığın kötü geçti, bari jübilen güzel olsun. Küstürdüğün milletimizin oyunu alman, bu saatten sonra çok zor ama  hiç olmazsa, gönlünü almak için biraz çaba göster. Yaptığın ibretlik hataları en azından telafi etmek için, biraz gayret göster.

Bakan Nebati'ye: Patronu Bay Kriz’le birlikte adeta Edi’yle Büdü gibiler!

Konuştukça, daha da rezil oluyorlar. Nitekim EYT’nin ne olduğunu daha geçen hafta keşfeden kabinenin ışıltılı şahsiyeti Nebati Bakan şimdi de ÖTV ile tanıştı. Çıkmış olduğu bir televizyon programında dedi ki; “ÖTV indirimi isteyene; ‘araç bulabildin mi?’ diyorum. ‘Yok’ diyor. Ben de; ‘bulamadığın arabanın, niye ÖTV’sini indirelim diyorum.” Yani, ‘Şakacı Şirin’ diyor ki; ÖTV’yi indireceklermiş de araba kıtlığı çektiğimiz için indirmiyorlarmış… Yaaa, görüyor musunuz? Buram buram liyakat kokan akıl dolu bir açıklama daha…  Üstelik Nebati Bakan yalnız da değil. Patronu Bay Kriz’le birlikte adeta Edi’yle Büdü gibiler. Kendisi de çıktı ve dedi ki; ‘Türkiye’nin 20 yılı, ücretli çalışanların enflasyon karşısında en güçlü olduğu asla ezilmediği yıllar olarak tarihe geçti.’ Aynen böyle dedi… Ne diyelim? Allah, akıl, fikir, izan versin.

"Sayın Erdoğan, 'yersen' siyasetiyle devlet yönetilmez!"

Biliyorsunuz, geçtiğimiz hafta Bay Kriz, sözde lütuflarını milletimizle paylaştı. Daha önce yüzde 25 olarak açıkladığı, memur ve emekli maaş artışını, yüzde 30’a çıkardı. Peki bunu neye göre yaptı? Kimse bilmiyor. Niye en başında yapmadı? Kimse bilmiyor. Hangi hesaba dayandırdı? Onu da kimse bilmiyor.  Sayın Erdoğan ‘yersen’ siyasetiyle, devlet yönetilmez. Devlet yönetmek ciddiyet ister, ciddiyet! Öyle keyfinize göre konuşamazsınız. Öyle canınızın istediği gibi davranamazsınız.  Öyle bahis oynar gibi, milletin geleceğiyle oynayamazsınız. Madem, yüzde 30 artış yapma imkânın vardı; neden önce, yüzde 25 açıkladın? Böyle bir ciddiyetsizlik olabilir mi? Milletimize, yoklama mı çektin? Memura emekliye, kupon mu yaptın? ‘Yemezse, yüzde 30’a çekeriz’ mi dedin? Neye göre, yüzde 30 açıkladın? Yüzde 30’luk artış, acaba memur ve emeklilerimizin, refah kaybını telafi ediyor mu, hiç merak ettin mi?

"Uzuuun ince bir yoldasın, gideceksin; artık yolun sonu göründü, o sene bu sene!"

Gördüğü rüyanın ve yaptığı hamasi konuşmaların aksine, Sayın Erdoğan esnafı, memuru, kamu işçisini, çiftçiyi, emekliyi, öğrenciyi, kadını, genci, çocuğu, kısaca milletimizin her bir ferdini özellikle bu ucube sisteme geçtiğimizden beri her yıl, enflasyonun altında ezdiriyor. Zaten zar zor geçinen insanımızı, her gün daha da fazla sefalete mahkum ediyor. Her gün daha da fazla yoksulluğa itiyor. Her gün, daha da fazla açlıkla sınıyor. Ve üstüne üstlük hiç utanmadan, hâlâ milletimize, masal anlatmaya devam ediyor. Hâlâ, kendini kandırmaya devam ediyor.  Hâlâ şarkılı, türkülü, sahne şovlarına devam ediyor. Amaaa artık, çok az kaldı Sayın Erdoğan! Milletimizin çilesinin bitmesine, emin ol, çok az kaldı. İYİ Parti iktidarına, çok ama çok az kaldı! Uzuuun ince bir yoldasın, gideceksin, sandık gelince. Acınacak bir haldesin gideceksin, sandık gelince! Artık yolun sonu göründü, o sene, bu sene!

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları