loading
close
SON DAKİKALAR

Mersin'de Alevilerin evlerinin duvarlarına tarihler yazıldı

Mersin'de Alevilerin evlerinin duvarlarına tarihler yazıldı
Tarih: 02.12.2019 - 13:36
Kategori: Yurt

Mersin Yenişehir'e bağlı Piri Reis Mahallesi'nde, çoğunlukla Alevilerin yaşadığı bazı evlerin duvarlarına çeşitli tarihler yazıldığı görüldü.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, tarihlerin kim ya da kimler tarafından yazıldığının belirlenmesi için inceleme başlattı. Emniyetten bir yetkili, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tedirginlik yaşanacak bir durum söz konusu değil. Halkımızın içi rahat olsun" dedi.

Mersin Valiliği'nden açıklama
Mersin Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, kentte kapı zillerinin kenarına yazılan tarihlerle ilgili basın yayın organlarında Alevi vatandaşların evlerinin işaretlendiği yönünde haberlerin çıktığı anımsatıldı.

Bu işaretlemelerin Alevi vatandaşlarına yönelik olmadığının belirlendiği ifade edilen açıklamada, "Yeni Bir Umut Engelli ve Kimsesizler Lösemi Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği İktisadi İşletmesi adına yardım toplayan Ö.U. isimli bir bayan şahıs tarafından tarihlerin yazıldığı tespit edilmiş, ilgili bayan da verdiği ifadede gezdiği bölgelerle, girdiği bina ve daireleri karıştırmamak ve tekrar girmemek amacıyla küçük yazılarla zil butonlarının yanlarına tarih attığını beyan etmiştir. Şahısla ilgili gerekli adli işlem yapılmış, olayın herhangi bir ideolojik boyutunun olmadığı tespit edilmiştir" denildi.

İzmir'de de olmuştu
İzmir Gaziemir’de geçtiğimiz hafta Alevi bir ailenin evinin duvarına 'Defol Alevi' yazılarak çarpı işareti konulmuştu. Polis, “Bu, sarhoşların veya çocukların işidir” derken, aile bu işaretlemenin çocukların işi olamayacağını söylemişti.

Kaynak : DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları