loading
close
SON DAKİKALAR

Mersin’de cam işçilerinden eylem

Mersin’de cam işçilerinden eylem
Tarih: 19.03.2013 - 18:07
Kategori: Sendika

Şişecam’a ait Anadolu Cam Sanayi sendika işyeri baş temsilcisi Mehmet Yaşar Akkaya’yı işten çıkardı...

Dün öğleden sonra Mersin'de Anadolu Cam Sanayi, Kristal-İş işyeri baş temsilcisi Mehmet Yaşar Akkaya'nın işten çıkarıldığı öğrenildi. Bunun üzerine Anadolu Cam, Trakya Cam ve Paşabahçe Cam fabrikalarında çalışan 1000’in üzerinde işçi, duruma tepki göstererek eylem yaptı.

Gece yarısı Anadolu Cam Sanayi A.Ş. önünde bir araya gelen işçiler, sloganlar eşliğinde temsilci Akkaya' nın hemen işine geri dönmesini talep etti.

Eyleme katılan Kristal-İş Mersin Şube Başkanı Ahmet Ergev yaptığı konuşmada, Akkaya'nın, İş Kanununun 2. fırkasının e bendini gerekçe göstererek işine tazminatsız son verilmesinin kabul edilemez olduğunu ve işverenin durumu gözden geçirmesini aksi takdirde eylemlerine devam edeceklerini ifade etti.

Arkadaşları için çözüm bekleyen işçiler ise sendikanın çağrısına uyarak, gece tekrar fabrika önünde toplandı. Kristal İş Genel Başkan Yardımcısı Feyzi Güler de Anadolu Cam Sanayi A.Ş. önüne gelerek, burada işçilere bir konuşma yaptı. Güler' in konuşmasının ardından işçiler dağılarak, görüşmeler sonunda gelecek haberi beklemeye başladı.

Solhaber

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları