loading
close
SON DAKİKALAR

"Mersin’de Covid-19'dan ölen hastaya 'doğal ölüm' yazdılar"

"Mersin’de Covid-19'dan ölen hastaya 'doğal ölüm' yazdılar"
Tarih: 08.09.2020 - 07:10
Kategori: Gündem

Mersin'de 29 Mart'ta korona virüs tedavisi için hastaneye kaldırılan 1948 doğumlu Fatma Y.'nin ölüm raporunda, 'bulaşıcı hastalık, doğal ölüm' yazdığı ortaya çıktı.

Korona tedavisi için Mersin Toros Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kadın, 5 gün hastanede tedavi gördükten sonra yeniden test yapılmadan evine yollandı. 72 yaşındaki kadın evinde fenalaşınca ailesi tarafından yeniden hastaneye götürüldü ancak hayatını kaybetti. Mersin'deki ilk korona virüs vakası olan Fatma Y.'nin ölüm raporunda ölüm nedeni 'Bulaşıcı hastalık-doğal ölüm' diye yazıldı. Fatma Y. korona virüse karşı tedbir alan özel kostümlü görevliler tarafından defnedilirken, kızı olayı yargıya taşıdı. 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada hükümetin gerçek sayıları gizlediğini söyleyerek "Mersin'de ilk korona vakasında dahi gerçekleri açıklamadılar. Böyle önemli bir salgında daha baştan yalan söylendi. Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Fatma Y.'nin ailesi ile görüştüm. Ailenin anlattıkları ve yaşadıkları tam bir dram. 72 yaşındaki Fatma Y., eşi ve kızı Korona virüse yakalanıyor. Hastanede test yapılıyor ve pozitif çıkıyorlar.  Önce hepsi hastaneye yatırılıyor. Bekir Y., kronik hasta, kızı Nesrin Y, astım hastası olmasına rağmen testi pozitif çıkan 3 hasta da iyileşmeden eve gönderiliyor. Hastalar 5 gün sonra test yapılmadan eve gönderiliyor. Zaten test yapılsa dahi 5 günde virüsün geçmeyeceği de ortada. Fatma Y. evinde fenalaşıyor. Aile kendi imkanlarıyla hastaneye yetiştiriyor ama 48 saat sonra hastanede maalesef hayatını kaybediyor. Şimdi bu ihmal değil mi? Fatma Y. madem ölüm raporunda yazıldığı gibi doğal ölümden hayatını kaybetti, peki o zaman neden defnedilirken özel beyaz kostümlü kişilerce bu işlem gerçekleştirildi? Ve neden cenazeye yakınları yaklaştırılmadı? Saraya, uçaklara, yandaşlara harcanan kamu kaynaklarının binde biri bile neden halk için kullanılmıyor? Neden yeterli test yapılmıyor? Test kiti insandan daha mı önemli? Vatandaşın canı sudan ucuz hale geldi" dedi.

Antmen, gerçek vaka sayılarının gizlenmesinin en çok sağlık çalışanlarına ihanet olduğunu söyleyerek "Gerçek vaka sayıları kat kat fazla. Ama yandaşların otelleri kazanacak diye saklanıyor. Gerçek sayılar açıklansa vatandaş daha fazla temkinli olur. Sağlık emekçileri biraz olsun nefes alır. Hastaneler dolup taşmaz. Ama iktidar sayıları az verince halkta da doğal olarak rehavet oluşuyor. Olan da sağlık emekçilerine ve halka oluyor. Her gün bir sağlık çalışanımızı şehit veriyoruz. Bunun da sorumlusu gerçekleri halktan saklayanlardır" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları