loading
close
SON DAKİKALAR

Metal işçileri greve hazırlanıyor

Metal işçileri greve hazırlanıyor
Tarih: 09.05.2013 - 13:04
Kategori: Sendika

Aydın, MESS ile arabulucu aşamasında anlaşma sağlayamadıklarını arabulucu raporunun gelmesinin ardından 15 fabrikada 60 gün içerisinde greve gideceklerini ifade etti...

Birleşik Metal İş Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yaptıkları toplu sözleşme görüşmelerinde bir sonuç alamadıklarını, arabulucu sürecinde bir anlaşma gerçekleştiremediklerini söyleyerek, “Birleşik Metal Sendikası Gebze Şubesi’nin bu bölgede 15 tane fabrikası var. 5 bin üzerinde ise üyesi bulunmakta. MESS ile müzakereler süreci bitti arabulucu sürecinde de bir anlaşma gerçekleştiremedik. Bu aşamada arabulucu raporunu bekliyoruz. Bu rapor halen elimize ulaşmadı. Muhtemelen bu hafta içerisinde arabulucu raporu gelir diye bekliyoruz. Arabulucu raporu geldikten sonra 60 günlük grev süreci başlıyor. 60 gün içerisinde grev kararı alıp uygulamamız gerekiyor” dedi.

15 fabrikada eylem

Demokrat Gebze gazetesinde yer alan habere göre, kendilerine bağlı 15 fabrika içerisinde Sarkuysan, Kroman Çelik, Alstom, Çayırova Boru gibi önemli firmaların olduğunu ve bu firmalarda greve gideceklerini söyleyen Aydın, “Şimdi biz bu bölgede Sarkuysan, Kroman Çelik, Alstom gibi 15 fabrikamızda uyuşmazlık olduktan bu yana 2 aydan beri eylem etkinliklerimiz devam etmekte. Normal eylemlerimizi yapıyoruz. Yürüyüşler gerçekleştiriyoruz. Basın açıklamaları yapıyoruz. Önümüzdeki süreçlerde bir anlaşma olmazsa Fabrika içi eylemlerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.

“Mücadelemizi sürdüreceğiz”

Sendika olarak MESS’ten yüzde 19 civarında bir zam talep ettiklerini ancak bu isteklerinin yerine gelmediğini söyleyen Aydın, “Biz MESS’ten ortalama yüzde 19 zam istiyoruz. İdari maddelerde de değişik önerilerimiz var. Toplam 63 maddede anlaşamadık. MESS’in teklifi ise yüzde 4.60. Esnek çalışma, kazanılmış haklara yönelik saldırılar var. Bununla ilgili kesinlikle mücadelemizi devam ettireceğiz” dedi. MESS’de yapılan toplu sözleşmesinin Türkiye’de önemli bir sözleşme olduğunu söyleyen Aydın, “Burada kazanmamız ya da kaybetmemiz işçi sınıfına direk yansıyacaktır. Dolayısıyla bizde geçmiş yıllarda yapmış olduğumuz mücadelemizi ortaya koyacağız. Bu süreçte sadece kendi üyelerimize yönelik değil diğer sendikaların üyelerinin haklarının kazanılmasına yönelik çalışmalar var. Onun için hem Gebze’de olsun hem Türkiye’nin diğer illerinde olsun eylem etkinliklerimiz devam ediyor. Önümüzdeki süreçteki değerlendirmeyi yapacağız” dedi.

"Geri adım atmayacağız”


MESS’in tutumunun devam etmesi durumunda ise asla geri adım atmayacaklarını söyleyen Aydın, “2012 toplu iş sözleşmesinde biz bu bölgede greve giderek kazanımlarımızı elde ettik. Bu toplu sözleşmesinde eğer bir farklılık olmazsa direniş devam ederse biz de son çare olarak grevlerimizi sürdüreceğiz. Bizim açımızdan grev elbette amaç değil araçtır ama kazanılmış haklarımızı elde etmek adına yasal olarak biz her türlü grev silahımızı mutlaka kullanacağız. İşçi arkadaşlarımızın menfaatleri doğrultusunda bir taslak olursa elbette masaya oturup çözmeye çalışırız. Bu mücadele bizim açımızdan önemli bir mücadele” diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları