loading
close
SON DAKİKALAR

Metal işçileri hakları için 3 yerde eylemde

Metal işçileri hakları için 3 yerde eylemde
Tarih: 07.11.2019 - 17:55
Kategori: Sendika

Eskişehir’de Zeytinoğlu Grubu bünyesindeki Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makine’de çalışan yaklaşık 500 işçi, fabrikalarda üretimin durması ve dört aydır maaşlarını alamadıkları için eylem yapıyor.

Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye işçiler, haklarını alabilmek için 3 farklı yerde eylem yapıyor. 

Eylem yapılan yerlerden birisi Entil fabrikası önü. Burada çadır kurarak eylem yapan işçilere polis müdahale etti, 15 işçi gözaltına alındı. Fabrika içindeyse işçiler vince çıktı.

Eylem yapılan yerlerden birisi de İstanbul’da bulunan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) önü. İşçiler burada basın açıklaması yaptı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da TMSF önüne gelerek eyleme destek verdi. 

Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu süren eylemlerle ilgili bir açıklama yaptı. 

Serdaroğlu açıklamasında şunları söyledi:

"Eylemler fabrika önünde, vinçlerde ve TMSF genel merkezi önünde devam ediyor. İstanbul'da bugün 100'e yakın arkadaşımız basın açıklaması gerçekleştirdi. TMSF başkanı DİSK başkanının da olduğu bir heyeti görüşmeye davet etti. Taleplerimiz iletildi. Zeytinoğlu'nun şirketi teslim alırken şirkete dair koruma yasasının çıkarılmasıydı bir talebimiz. Bunun kaldırılmasını talep ettik. Arkadaşlarımızın alacaklarının verilmesini istedik. Kabul ettiler. Diğer talebimiz de işçi alacakları ile ilgili olarak işverenin gayrimenkul satışındsan sonra TMSF'nin bu paraya el koymamasını istedik. Bu da kabul edildi. TMSF önündeki açıklamadan sonra arkadaşlarımız Zeytinoğlu'nun villasının önüne giderek çadır kuracaklar."

TMSF önünde açıklama yapan ve bir süre oturma eylemi gerçekleştiren işçiler Zeytinoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Zeytinoğlu'nun İstanbul'daki villasının önünde oturma eylemi devam ediyor.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları