loading
close
SON DAKİKALAR

Metin Göktepe anıldı

Metin Göktepe anıldı
Tarih: 08.01.2013 - 17:57
Kategori: Sağlık, Yaşam

Esenler Atışalanı Kemer Mezarın’daki anma törenine, CHP ve EMEP İstanbul il örgütleri, Gazeteci Göktepe’nin annesi Fadime ve kardeşi Meryem Göktepe, dostları ve meslektaşları katıldı...

Gazeteci Göktepe, 8 Ocak 1996 günü Ümraniye Cezaevi’nde öldürülen Rıza Boybaş ve Orhan Özen’in cenazesini izlemek üzere gittiği Alibeyköy’de, haberi izlemesine izin verilmediği halde ısrar ettiği için gözaltına alınmış, yüzlerce kişi ile birlikte Eyüp Kapalı Spor Salonu’na götürülmüştü. Göktepe burada uğradığı işkence sonucu yaşamını yitirmişti.

Göktepe ile birlikte işkenceye maruz kalan Deniz Özcan, mezarı başındaki anma töreninde yaptığı konuşmada, “Spor salonunda bizi yüzüstü yere yatırmışlardı, üstümüze basa basa yürüyorlardı. Beni işkencehane dedikleri bir yere götürüp 20-25 dakika boyunca dövdüler. Sonra Metin’i getirdiler ve ‘bu gazeteci, buna özel muamele’ dediler. On kişi Metin’in üstüne atladı ve coplarla, sopalarla vurmaya başladılar. Metin bayıldı, su döküp ayılttılar ve tekrar dövdüler. Burnu kanıyordu. Ben kalkıp polislerin üstüne atladım, kafamı duvara vurdular. Yarı baygın şekilde Metin’i tuvalete götürdüklerini gördüm. Çok kan kaybediyordu. Orada öldüğüne eminim. Polislerden biri ‘bu ölecek hastaneye götürelim’ dedi. Diğerleri ‘Ölürse ölsün sana ne’ diyerek dışarı çıkardılar ve dövmeye devam ettiler” dedi. Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe ise aradan geçen onca yıla rağmen Metin’le ilgili hiç bir hatırayı, hiç bir detayı unutmadığı kaydederek “Metin o sabah erken kalktı. ‘Bugün cenazeler gelecek. Tutukluları öldürmüşler onun için gidiyorum’ dedi ve çıktı. O gün sanki elim kolum bağlı. Ne televizyonu açıyorum, ne gelen var. Kimse yok yanımda” diye konuştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da, “Uğur Mumcu ve çok değerli gazetecilerin katilleri eğer bulunsaydı, ceza verilseydi belki Metin Göktepe şu an yanımızda olacaktı. Suçlular ceza alana kadar geçmişte olduğu gibi gelecekte de Metin Göktepe’nin anmalarına katılacağız” diye konuştu.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel de yaptığı açıklamada, olayın üzerinden 17 yıl geçmesine karşın Metin Göktepe’nin annesi Fadime Ana’nın yüreğindeki acının devam ettiğini vurgulayarak, “1990 yıllarda yaşanan gazeteci, aydın kıyımının acısını yüreğimizde taşıyoruz. Bu cinayetler aydınlanmadı ya da aydınlatılamadı. Failler adalete teslim edilemedi, arkalarındaki güç odakları ortaya çıkarılamadı. Fadime Ana’nın diğer eş, anne ve çocuklar gibi gözyaşları dinmedi. Katilleri koruyan karanlık eller, karanlık yüzler ortaya çıkarılmadıkça Türkiye aydınlanmaz” dedi.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları