loading
close
SON DAKİKALAR

Metrobüs araçları bakım dışında tam kapasite seferde

Metrobüs araçları bakım dışında tam kapasite seferde
Tarih: 09.12.2020 - 08:52
Kategori: Yerel

Metrobüste sefer sayısı Covid-19 salgını boyunca geçen yıla göre artış gösterdi ve yolcu sayısı yarı yarıya düştü. Bakım ve onarım dışında bütün otobüsler seferde tutuluyor.

İETT’ye bağlı toplu ulaşım araçları ve metrobüs hattındaki resmi istatistikler, sefer sayılarının pandemi döneminde arttığını net olarak gösteriyor.

Sabah grubu yayın organlarında ve sosyal medyada, “sabah saatlerinde metrobüs araçlarının garajlarda tutulduğu” yönündeki haber ve paylaşımlar gerçeği yansıtmıyor. İstatistikler ve kamera kayıtları da bu bilginin aksini gösteriyor.

Sabah saatlerinde metrobüs garajlarında bakım ve onarım nedeniyle bulunanlar dışında otobüs bulunmuyor. Bu bilgi, dün kamuoyu ile paylaştığımız bültende yer almıştı.

Bazı otobüsler, her zamanki rutin bakım ve onarım çalışması kapsamında garajlarda tutuluyor. Bu durum, bültenimizin sonunda paylaştığımız kamera görüntülerinde net olarak görülebilir.

Tutulan rutin araç sayıları, haberlerde ve sosyal medyada paylaşılan ve bültenimizin sonuna eklediğimiz fotoğraflardan da anlaşılıyor. Garajlarda bakım için tutulan otobüsler, geçmiş dönemden beri gelen rutin bir çalışma olup, yolcu güvenliği ile konforunu artırmayı amaçlıyor.

İETT’nin metrobüs filosunda 600 civarında araç bulunuyor.. 7 Aralık Pazartesi ve 8 Aralık Salı günü sabah saat 08.00’de bakım ve onarımların yapıldığı Hasanpaşa ve Edirnekapı garajlarındaki araç sayısı ise şöyle;

  • Pazartesi günü hatta 532 araç ile hizmet verildi, toplam 82 araç bakım ve onarım için garajlarda bekletildi.
  • Salı günü 557 hatta araç ile hizmet verildi, toplam 57 araç bakım ve onarım için garajlarda bekletildi.

 

 

METROBÜSTE SEFER SAYISI ARTTI

Metrobüs hattında, Aralık ayı baz alındığında 528 araç aktif olarak sefere çıktı. Bu rakam 2020 Kasım ayında 560’a yükseldi. Sistemdeki toplam araç sayısı ise 600. Metrobüs hattında da otobüslerde olduğu gibi yolculuk sayıları yarı yarıya azalmasına rağmen, İETT sistemdeki otobüs ve sefer sayılarını artırarak yolcu yoğunluğunu azalttı.

2019 Aralık ayında günde ortalama 928 bin yolcu taşınırken 2020 Kasım ayında bu sayı 499 bine düştü. 2019 Aralık ayında günde ortalama 7 bin 155 sefer yapılırken 2020 Kasım ayında sefer sayısı yüzde 3 artışla 7 bin 357 olarak gerçekleşti. 2019 Aralık ayında sefer başına 130 yolcu taşınırken 2020 Kasım ayında yüzde 48 düşüşle sefer başına 68 yolcu taşındı.

MEDYADA YER ALAN FOTOĞRAFLARDA SAYILAR GÖRÜLÜYOR

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları