loading
close
SON DAKİKALAR

Metropoll'den Ayasofya anketi: 'Amaç, mevcut ekonomik krizin konuşulmaması için gündem değiştirmek'

Metropoll'den Ayasofya anketi: 'Amaç, mevcut ekonomik krizin konuşulmaması için gündem değiştirmek'
Tarih: 10.07.2020 - 17:00
Kategori: Gündem

Metropoll Araştırma Ayasofya ile ilgili yaptığı araştırmayı paylaştı.

Metropoll Araştırma, Ayasofya ile ilgili yaptığı araştırmanın sonucunu paylaştı. 

Farlı yaş gruplarındaki katılımcılara, "Ayasofya müzesinin tekrar cami haline dönüştürülmesi ve ibadete açılması sizin AK Parti'ye olan bakışınızı nasıl etkiler?" sorusu yöneltildi.

Ankete katılanların yanıtları şöyle:

Ankette ayrıca, "Ayasofya'nın ibadete açılması konusunu bugünlerde gündeme getirilmesini amacı sizce nedir?" sorusu soruldu. Katılımcıların yüzde 43,8'inin yanıtı "mevcut ekonomik krizin konuşulmaması için gündem değiştirmek" oldu.

 

 

"Ayasofya'nın ibadete açılmasından siyasal bir sonuç beklemek beyhude"

Metropoll'ün kurucusu Özer Sencar ankete ilişkin açıklamalar yaptı. Sencar'ın açıklamaları şöyle:
"Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi meselesi 60’lı ve 70’li yılların hayalci islamcıların gündeminde olan bir konuydu. 80 darbesinden sonra gündemden düştü. 2010 sonrası yıllarda AK Partinin güçlü olduğu zamanda tekrar hatırlanmaya başlandı. Ancak etkilerinin maksimize edilebilmesi için bu günlere kadar ertelendi. Ekonomik krizin tüm toplumu çok yoğun şekilde etkilediği bu süreçte, hangi amaçla yapılırsa yapılsın beklenen faydanın gerçekleşmesi mümkün değil. Tabloda farklı yaş gruplarının bu olaya verdikleri önem ve duydukları ilgi açıkça görülüyor. Toplumun yarısını oluşturan gençlere bakılırsa bu açıkça görülür. Aslolan geçim sıkıntısı ve işsizlik sorununun çözülmesidir. Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesinden siyasal bir sonuç beklemek beyhudedir, eğer böyle bir beklenti varsa."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları