loading
close
SON DAKİKALAR

Metropoll'ün anketi: Halkın yüzde 62’si iktidarın CHP'li belediyelerin yardım kampanyalarını durdurmasını onaylamıyor

Metropoll'ün anketi: Halkın yüzde 62’si iktidarın CHP'li belediyelerin yardım kampanyalarını durdurmasını onaylamıyor
Tarih: 01.05.2020 - 10:54
Kategori: Gündem

Metropoll araştırma şirketinin "Türkiye'nin Nabzı ayın 5 rakamı" anketi sonucu açıklandı.

Metropoll araştırma, nisan ayında yaptığı 5 soruluk anketinin sonucunu yayınladı.

Ankete göre, televizyon kanallarından akşam haberleri için en çok takip edilen kanal %39 ile FOX TV. Ardından %11 oranıyla ATV geliyor. TRT ise yüzde 10’a yakın oranla haberleri en çok izlenen üçüncü kanal. Halkın %1,4’ü ise haberleri takip etmediğini söyledi.

Türkiye’nin %62’si büyükşehir belediyelerinin kriz ile mücadele için başlattığı yardım kampanyasının hükümet tarafından durdurulmasını onaylamıyor.

Halkın %50’si, 2017’de Haluk Levent tarafından kurulan ve yönetilen AHBAP yardım derneğinin faaliyetlerini beğenip destekliyor.  

Toplumun %24’ü temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Toplumun %49’u sadece temel ihtiyaçlarını karşılayabildiğini söylüyor. Beslenme, barınma gibi temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayanların oranı yüzde %24. Tüm ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilenler ise toplumun sadece %26’sını oluşturuyor.

Toplumun %63’lük çoğunluğu online alışveriş yapmıyor. Türkiye’de, online alışveriş yapmadığını söyleyen %63’lük bir kitle mevcut. Seçmenlerin %31’i ise içinde bulunduğumuz durumdan önce de online alışveriş yaptığını, %4’ü bu süreçte yapmaya başladığını ve yaklaşık %1’i ise bu süreçten sonra yapmaya başlayacağını belirtti.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları