loading
close
SON DAKİKALAR

MHP başkanını seçiyor

MHP başkanını seçiyor
Tarih: 01.11.2012 - 11:33
Kategori: Siyaset

MHP 15 yıldan sonra ilk kez birden çok adayla genel başkanlık seçimine gidiyor...

MHP’de genel başkanlık yarışı 15 yılın ardından ilk kez çok adaylı yapılacak. MHP’nin 10’uncu olağan büyük kongresine günler kala aday adayları arasındaki mücadele de kızıştı. MHP’li 48 milletvekili bildiri yayımlayarak, “Milletimizin birliğini parçalamak ve devletimizin siyasi birliğini çözerek dönüştürmek isteyen şer odaklarına karşı Devlet Bahçeli etrafında kenetlenerek bu hayâsız oyunu bozmaya davet ediyoruz” çağrısı yaptı.

Kongre pazar günü

MHP’nin 4 Kasım Pazar günü gerçekleşecek 10. Olağan Genel Kurulu öncesi genel başkanlık yarışı haraketlendi. Bugüne kadar beş kez genel başkan seçilen Devlet Bahçeli’nin karşısına 2003’ten sonra ilk defa genel başkanlık yarışında rakipler çıktı. Ancak MHP’de genel başkanlık için 12 aday adayı olmasına rağmen, parti tüzüğünde yer alan ‘adaylık için 40 delegenin imzasını alma’ zorunluluğu nedeniyle bu isimlerin hepsi yarışa giremeyecek. Aday adayları arasında Trabzon Milletvekili ve eski Bayındırlık Bakanı Koray Aydın , İzmir İl Başkanı Musavvat Dervişoğlu ve eski İstanbul Milletvekili Ahmet Çakar’ın 40 imzayı alarak aday olabileceği MHP kulislerinde konuşuluyor.


Altıncı kez genel başkan seçileceğine kesin gözüyle bakılan MHP lideri Bahçeli, bir yandan partinin ihtiyaç duyduğu ekonomist, diplomat veya Şevkat Çetin gibi eski siyasetçilerle görüşürken, bir yandan da ziyaretlere başladı. Bahçeli, Kurban Bayramı’nda, karşısında yarışması beklenen adayların bölgesi olan İzmir ve İstanbul’a giderek mesajlarını verdi.

Aydın söz istiyor

Devlet Bahçeli’nin en güçlü rakibi Koray Aydın olarak görülüyor. Aydın’ın alacağı oyların 400’ü aşamayacağı ancak, söz sahibi olmak için partiyi olağanüstü kongreye götürebilecek sayıda delegenin oyunu almayı hedeflediği kulislerde konuşuluyor. Koray Aydın’ı destekleyenler arasında eski bakanlardan Şuayip Özcan, Hüsnü Yusuf Gökalp ile eski Ülkü Ocakları Başkanı Alişan Satılmış ve 25 eski milletvekili bulunuyor. Edirne, Kütahya, Muğla, Sakarya, Antalya , Çankırı, Rize il başkanlarının yanı sıra çok sayıda belediye başkanı da Aydın’dan yana tavır koydu.


Kim bu şer odağı?

MHP grup başkanvekilleri ve milletvekilleri, kongre öncesinde bildiri yayımlayarak oyunun rengini belli etti. 48 milletvekilinin imzalarıyla Bahçeli’ye destek çağrısı yapan bildiride, “Milletimizin birliğini parçalamak ve devletimizin siyasi birliğini çözerek dönüştürmek isteyen şer odaklarına karşı tüm MHP’lileri ve ülkücüleri Bahçeli etrafında kenetlenerek, hayâsız oyunu bozmaya davet ediyoruz” denildi.

Radikal

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları