loading
close
SON DAKİKALAR

MHP desteği ile Tezkere kabul edildi

MHP desteği ile Tezkere kabul edildi
Tarih: 04.10.2013 - 02:21
Kategori: Siyaset

Suriye'ye ilişkin hükümete verilen yetkinin süresinin bir yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Suriye'ye ilişkin hükümete verilen yetkinin süresinin bir yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, özelde Suriye, genelde yabancı ülkelere gönderilmesini içeren savaş tezkeresi AKP’nin ve savaş ortağı MHP’nin oylarıyla kabul edilerek, süresi bir yıl daha uzatıldı.

AKP Hükümeti’nin dış politikasına sert eleştiri yönelten MHP temsilcisinin, “ama” diyerek tezkereye “evet” diyecekleri açıklaması dikkat çekti. Gençlerin ölüme gönderilmesi anlamına gelen tezkerenin görüşmesine AKP milletvekilleri ve bakanların yok denecek kadar az katılımı eleştiri konusu da oldu. Görüşmeye katılmayanlar oylamada ellerini savaşa kaldırarak hazır oldular.

TBMM Genel Kurulu'nda, Suriye'ye ilişkin hükümete verilen yetkinin süresinin bir yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi üzerinde görüşmeler hızla başlanmıştı.

MHP tezkereye destek verdi

Başbakanlık Tezkeresi üzerine ilk sözü, MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş aldı. Türkeş, "MHP tezkereye milli savunma mekanizmalarımızı etkinleştirmek namına destek vermektedir" dedi.

CHP'li Faruk Loğoğlu

-CHP'nin Suriye'de çatışan tarafı destekleme gibi siyaseti olmamıştır. Tarafların hepsi ile görüşmüştür. Türkiye kontrolsüz sığınmacı politikasının yükü ile ezilmektedir.Sığınmacılar sadece kamplarda değil Türkiye'nin her yerinde görünmektedirler. AKP'nin övündüğü sığınmacılar insanca yaşam koşullarına sahipler midir? Türkiye giderek artan yükü hangi kaynaklarla karşılayacaktır. Tezkere metni kitlesel göç hareketine dikkat çekmektedir. Suriyeli sığınmacılar ve vatandaşlarımız arasındaki gerginlik artmıştır. AKP Suriyeli sığınmacılar konusunda köşeye sıkışmış ve çaresizdir. AKP iktidarı insanları mağdur etmektedir. Suriye konusunda çare tezkere değil AKP'nin Suriye politikasını baştan aşağı yenilemesidir. CHP olarak olumsuz oy kullanacağız.

BDP'li İdris Baluken

Yeni yasama yılının savaş tezkeresi ile açılmasını kaygıyla karşılıyoruz. Bugün yapılan şey gayri resmi olarak başlatılan taraf olunan savaş sürecini resmiyete kavuşturma çabasıdır. Bizler Türkiye'nin AKP hükümetinin yapması gerekenin Suriye halklarının özgürlüğünü esas alan politika olduğunu söylemiştik. Bugün etnik ve mezhepsel bölgesel savaşın ayak seslerini işitmek üzereyiz.

AKP'li Volkan Bozkır

3 yıla yakın süredir Suriye'de yaşanan gelişmeler ülkemizin gündeminde yer almaktadır. BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye konusunda kabul ettiği kararda saldırıların açık olarak suç olduğu teyit edilmiştir.BM'nin 2,5 yıl geçtikten sonra Suriye konusunda karar almasını mennuniyetle karşılıyoruz. Kimyasal silah kullanımı haziran ayında net olarak ortaya çıkmıştır. Suriye'deki şiddet sarmalı genişlemektedir.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları