loading
close
SON DAKİKALAR

MHP’li belediyede skandal usulsüzlük

MHP’li belediyede skandal usulsüzlük
Tarih: 20.12.2020 - 16:40
Kategori: Yurt

MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi birçok taşınmazı belirlenen kira bedellerinin altında ihalesiz olarak kendi ortağı olduğu şirketlere devretti.

MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi, ofis, büro, işyeri, kafeterya ve restoran niteliğindeki taşınmazlar ile ilçe otogarlarını belediyenin yüzde 50’sinden fazlasına ortağı olduğu şirketlerine kira bedellerinin altında ihalesiz şekilde devretti. Şirketlerin ise bu yerleri pazarlık usulü ile üçüncü kişilere çok daha yüksek tutarlarla kiraladığı ortaya çıktı.

Birgün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre Sayıştay raporuna göre, Uncubozköy Mahallesi’nde bir taşınmazın 582 TL’ye tahsis edilen yerin kiralama bedelinin 13 bin 600 TL, Akıncılar Mahallesi’nde 814 TL’ye tahsil edilen yerin kiralama bedelinin 10 bin 500 TL, Akmescit Mahallesi’nde 224 TL’ye tahsil edilen yerin kiralama bedelinin 6 bin 976 TL, Güzelyurt Mahallesi’nde bin 500 bin TL’ye tahsil edilen yerin kiralama bedelinin ise 18 bin 480 TL olduğu kayıtlara geçti.

Sayıştay’ın raporunda, “Kanun’da geçen ‘Devletin özel mülkiyetindeki’ ve ‘Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerler’ ifadeleri ile hazineye ait olan taşınmazlar tarif edilmekte olup, belediyelerin veya belediye şirketlerinin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazların bu kapsamda değerlendirilmesi mümkün değildir” denildi.

Sayıştay’ın raporunda ayrıca, reklam panolarının ve billboardların kullandırılmasından elde edilen gelirlerin büyük kısmının, belediyenin tamamına sahip olduğu şirketinden elde edildiği görüldüğü ve ihalesiz olarak kullandırıldığı belirtildi. Belediyenin yüzde yüz hissedarı olduğu şirket üzerinden 2017, 2018 ve 2019 yıllarında reklam materyallerinin kullandırılması karşılığında elde edilen gelirlerin sırasıyla; 1 milyon 677 bin TL, 2 milyon 21 bin 441 TL ve 2 milyon 6 bin 354 TL kazanç elde edildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları