loading
close
SON DAKİKALAR

MHP'li Vural: Davul zurna ile kara operasyonu yapılmaz

MHP'li Vural: Davul zurna ile kara operasyonu yapılmaz
Tarih: 03.10.2011 - 19:53
Kategori: Siyaset

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Davul zurna ile sınırötesi operasyon yapılmaz" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İskenderun’a gelen ve İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Vural, burada gazetecilerin sorunlarını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in, Kuzey Irak’ta PKK’lılara yönelik kara harekatının şartlara göre her an olabileceğini belirten açıklamalarını nasıl değerlendiriyoruz" sorusu üzerine Vural, Türkiye’de 2002 yılında terörün bitirildiğini öne sürdü.

Gelinen noktada cesaretlendirilen terörün güç kazandığını belirten Vural, "Bırakın dağları, ovaları, şehirlere ve sokaklara hakim olmaya başladı" iddiasında bulundu.

Vural, Türkiye’de 2002 yılından bu yana sınırötesi operasyon yapılmadığını ifade eden Vural, "2007 yılında MHP’nin parlamentoya girmesiyle birlikte hükümete sınırötesi operasyon yapma yetkisi verdiklerini söyledi. Vural, "2007’de hükümet, sınırötesi operasyon yetkisini ’Irak’ın kuzeyinde konuşlanan PKK’yı yok etmek amacı ile istiyorum’ dedi. Şimdi yıl 2011. Buradan sormak gerekir; hükümet milletin verdiği yetkiyi neden kullanmadı? Niye bugüne kadar PKK terör örgütünün Kandil’de konuşlanmasına izin verildi? Kirli ve pis pazarlıkları bugün ses kayıtlarında görüyoruz" dedi.

Gelinen noktada, geçmişte söylenen sözlerin tekrarlandığını ileri süren Vural, "(Bıçak kemiğe dayandı) diye çok söylediler. En son Başbakan ’Ramazan’dan sonra görecekler’ dedi. Bugün ayın 14’ü. Türkiye’nin bir planı yok mu? Eğer bir sınırötesi operasyon yapılması gerekiyorsa, PKK’yı yok etmek için yetkiyi 2007’den bu yana istemişsin, elinde bir plan yok mu? Davul zurna ile sınırötesi operasyon yapılmaz. Papatya falı açıyorlar. ’Yapılacak, yapılmayacak.’ Yapılacaksa yapılacaktır. Yani kime haber veriliyor, kimle pazarlık ediliyor.

Bunu anlayabilmiş değilim" diye konuştu.

-"HABER VERİLEREK BU İŞ OLMAZ"-


Gazetelerde, "ABD tarafından PJAK ve PKK’ya geçen ay 120 milimetrelik havan topları dağıtıldığı, bunların Kandil’de tünellerin içerisine konuşlandırıldığı, muhtemel bir kara harekatı için hazırlık yapıldığı" yönünde haberler bulunduğunu belirten Vural, şu görüşleri savundu: "Türk Devleti güçlü bir devlettir ama birilerine haber verilerek bu iş olmaz. Devlet bunun hazırlığını yapmamış demek ki. Bu bir gaflet değil midir? O bakımdan Türkiye’de PKK terör örgütünün bertaraf edilmesi için çok kapsamlı bir strateji uygulanmalıdır.

Kandil’i Barzani besliyor. Barzani’ye kırmızı halı döşüyorsun. Peki, Kandil’i yok ettiniz. Finansman kaynaklarını da yok etmen lazım. ABD bazılarının kaynaklarını donduruyor. Türkiye’de adım yok. İletişim kaynaklarını keseceksin...

Terör örgütünün elebaşı ile görüşmekten vazgeçeceksin ki mücadele kapsamlı olsun.

Vatandaşın gazını almak için değil, bitirmek için operasyon yapmak zorundasın." Vural, ABD’in Usame Bin Ladin’i Pakistan’da bulduğunu, özel bir ekip kurup öldürdüğünü, Başkanın da naklen izlediğini vurgulayarak, "Biz Kandil’ini yönetenlerin ceviz ağaçları altındaki röportajlarını gazetelerde okuyoruz, ’vay anasını’ deyip bundan bir hikmet çıkarmak gerekir diye örnek alıyoruz.

Türkiye’nin geldiği nokta bu. Terörler mücadele şu ve bu partinin değil milletin mücadelesi olmalıdır. Kara harekatı kapsamlı bir strateji ile desteklenmelidir" dedi.

Vural, bir gazetecinin, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin, Öcalan’ın İstanbul’da bir cezaevine nakledilmesi konusunda basında yer alan açıklamalarına yönelik sorusuna ise "Hükümet’in Öcalan’ı serbest bırakmak için ses kayıtlarında da pazarlıklar yaptığı açık. Ev hapsine getirmek istiyorlar. Belki de Çamlıca’daki konutlarının yakınlarına koyabilirler, bir villa hazırlayabilirler" diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları