MHP'nin çocuk istismarının önlenmesi için araştırma komisyonu kurulması önerisi AKP oylarıyla reddedildi.
Karaman'da yaşanan olaylar sonrası çocuk istismarının önlenmesi amacıyla Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından 23 Mart'ta TBMM'ye 'Çocuk istismarının önlenmesi için Meclis Komisyonu' kurulması önerisi verildi. Öneri AKP'li vekillerin oylarıyla reddedildi.
Çocuk istismarının önlenmesi için araştırma komisyonu kurulması önerisi AKP oylarıyla reddedildi.
'Çocuk istismarını engelleme komisyonu' önerisi 23 Mart 2016'da TBMM'de yapılan oylamada AKP oyları ile reddedildi. Tüm muhalefetin evet oyuna rağmen AKP'li vekiller hayır oyu kullandı.
Komisyon önerisi oylanırken, AKP'li vekillerin dışarıda olduğu ve ilk etapta evet oyunun çıktığı belirtildi.
AKP'li Meclis Başkanı'nın oylamayı kabul etmemesinin arından tekrar edile yeni oylamada AKP'liler salona girerek hayır oyu kullandı. Böylece önerge reddedilmiş oldu.
Ne olmuştu;
Aile Bakanı Ramazanoğlu'ndan skandal açıklama; "bir kere olması karalamak için gerekçe olamaz"
Olayın duyulmasından sonra Ensar Vakfı'na gösterilen tepkiler üzerine Aile ve Sosyal Politikalar bakanı Sema Ramazanoğlu, "Karaman'da ilk vaka ortaya çıkar çıkmaz hemen hukuki açıdan bakanlığımız müdahil oldu, bir kere olması karalamak için gerekçe olamaz." şeklinde açıklama yaptı.
Ensar Vakfı tecavüz skandalı
Karaman'da Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği'ne (KAİMDER) ait evlerde kalan çocukların cinsel istismara ve tecavüze maruz kaldı. 2012-2015 yılları arasında, 9-10 yaşlarında çok sayıda çocuğa tecavüz ettiği polis raporuyla belgelenen 54 yaşındaki Muharrem Büyüktürk adlı öğretmen 4 Mart 2016 tarihinde tutuklandı. Kabul edilen iddianameyle beraber Muharrem Büyüktürk'ün "çocuğa nitelikli cinsel istismar, hürriyeti tahdit, kasten yaralama ve müstehcen görüntüleri izletme" suçlarından hâkim karşısına çıkarılmasına karar verildi.
Olay, kamuoyunun gündemine BirGün gazetesinin internet sitesinde 12 Mart'ta Serbay Mansuroğlu imzasıyla yayımlanan "Karaman'da 45 erkek öğrenciye tecavüz!" haberiyle girdi.Bir çocuğun okula gitmek istemeyişi üzerine ablasının psikiyatriste götürmesi, çocuğun kendisine hayvan pornoları izletildiğini söylemesi ve psikiyatristin savcıyı araması üzerine soruşturma açılmıştı. Tecavüze uğradığı ileri sürülen 45 çocuktan 10'u Karaman Devlet Hastanesi'nden tecavüz raporu aldı ve raporlar dava dosyasına girdi. Söz konusu çocuklar, köy ve mahallelerde oturuyor, okumaları için ilgili vakıfların kurslarına gönderiliyordu. İddianamede savcılık ilgili vakıf ve dernek için de denetim çağrısı yaptı. Cinsel istismara maruz kalan çocuklar ifadelerinde Muhrarrem B.'nin kendilerini dövdüğünü, tehdit ettiğini, korktukları için direnemediklerini ve utandıkları için yaşadıklarını kimseye anlatamadıklarını söyledi. Muharrem Büyüktürk suçunu kabul etti. Ayrıca Muharrem Büyüktürk'e ait bilgisayarlar ile cep telefonunda müstehcen görüntüler ve çocuk pornosuna rastlanması üzerine ikinci soruşturma başlatıldı.
Kaynak : istanbulgercegi.com