loading
close
SON DAKİKALAR

Millet Bahçesi’nin adını Atatürk Parkı olarak değiştiren Fındıklı Belediye Başkanı'na soruşturma

Millet Bahçesi’nin adını Atatürk Parkı olarak değiştiren Fındıklı Belediye Başkanı'na soruşturma
Tarih: 26.06.2020 - 16:24
Kategori: Yurt

CHP'li Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu'na AKP döneminde açıklan Millet Bahçesi'nin adını 100. Yıl Atatürk Atatürk Parkı olarak değiştirdiği için İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açıldı.

31 Mart seçimlerinde Rize’nin Fındıklı ilçesinde belediye başkanı olduktan sonra AKP döneminde yapılan Millet Bahçesi'nin adını, 100. Yıl Atatürk Atatürk Parkı olarak değiştiren Ercüment Şahin Çervatoğlu'na İçişleri Bakanlığı da soruşturma açtı.

CHP’den Fındıklı Belediye Başkanı seçilen Ercüment Şahin Çervatoğlu, belediye meclisinde alınan kararla AKP döneminde açılan Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesi’nin adını değiştirerek, 100. Yıl Atatürk Parkı yaptı. Ardından da tabelayı değiştirdi.

Belediyenin astığı tabelanın kaldırılması için kaymakamlık talimatıyla konu yargıya taşındı. Çervatoğlu hakkında yargılama devam ederken İçişleri Bakanlığı da soruşturma başlattı.

Soruşturma başlatılmasına tepki gösteren Çervatoğlu, durumu 'demokrasi ayıbı' olarak nitelendirdi. Seçimden sonra halkın talebi doğrultusunda ve meclis kararıyla parkın adının değiştirildiğini ifade eden Çervatoğlu, şöyle konuştu:

Meclis toplantısında parkın adının 100’üncü Yıl Atatürk Parkı olmasını 8’e 3 çoğunlukla kabul ettik. Yine Millet Kıraathanesi olan yeri biz kültür evine dönüştürdük ve adını da Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi yaptık. Kaymakamlık konuyu yargıya taşıdı. Şimdi de İçişleri Bakanlığı soruşturma açtı. Ama bu kararımızdan geri dönmeyeceğiz. Bizim yönetim anlayışımızla ilgili bir durum. İki tür belediyecilik anlayışı var. Birincisi rantçı belediyecilik, ikincisi bizim yaptığımız halkçı ve toplumcu belediyecilik. Bu ilçeyi halkla yönetmek için mücadele ediyoruz. Halkın iradesi üstünde hiçbir irade yoktur.

FINDIKLI HALKI İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR

Öte yandan, halkçı bir belediye anlayışıyla yönetime geldiğinden beri, Fındıklı halkı ile birlikçe birçok başarılı çalışmaya imza atan belediye başkanı Ercüment Çervatoğlu'na açılan soruşturmalar nedeniyle Fındıklı halkı 15 Haziran'da belediye binası önünde toplanarak, soruşturmalara tepki göstermişti.

Kaynak : BirGün

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları