loading
close
SON DAKİKALAR

Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı

Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı
Tarih: 27.05.2020 - 09:50
Kategori: Gündem

Türkiye'nin, Tunus, Somali ve AB ile imzaladığı anlaşmalara dair onaylama kararları, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Türkiye, Tunus ve Somali’ye N95 maske, koruyucu tulum,cerrahi maske, Somali’ye ayrıca ventilatör, tanı kiti hibe yardımında bulunacak.

AB’nin Katılım Öncesi Yardım Aracında (IPA) operasyonel uygulamave harcama son tarihleri birer yıl uzatıldı.

Ankara’da 27 Nisan 2020 tarihinde imzalanan, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Tunus Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sağlık Alanında Hibe Yapılmasına Dair Anlaşmasına göre, Türkiye, Tunus’a bir dostluk ve iyi niyet jesti olarak, 50 bin adet N95 maske, 20 bin adet koruyucu tulum, 100 bin adet cerrahi maske hibe edecek.

Aynı tarihte Ankara’da imzalanan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Somali Federal Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sağlık Alanında Hibe Yapılmasına Dair Anlaşmasına göre de Türkiye, Somali’ye bir dostluk ve iyi niyet jesti olarak, 10 adet ventilatör, 20 bin adet tanı kiti, 40 bin adet cerrahi maske, 10 bin adet N95 maske, 20 bin adet koruyucu tulum hibe yardımınca bulunacak.

Katılım Öncesi Yardım Aracı-Geçiş Dönemi Desteği ve Kurumsal Yapılanma Bileşeni Çerçevesinde 2013 yılı Türkiye Ulusal Programına Yönelik Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Avrupa Komisyonu tarafından temsil edilen Avrupa Birliği arasında Finansman Anlaşması’na İlişkin operasyonel uygulama ve ödemelere dair sona erme tarihlerinin uzatılmasına ilişkin olarak Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Komisyonu arasında mektup teatisi yoluyla imzalanan ek protokol, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Protokolle, operasyonel uygulama ve son ödeme tarihleri 1 yıl uzatıldı. Yeni operasyonel uygulama ve harcama son tarihleri sırasıyla 29 Mayıs 2021 ve 29 Mayıs 2022 oldu.

Kaynak : İstanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları