loading
close
SON DAKİKALAR

Milli motosikletçi Can Öncü'den tarihi zafer

Milli motosikletçi Can Öncü'den tarihi zafer
Tarih: 20.11.2018 - 15:48
Kategori: Spor

Moto3 Dünya Şampiyonası'nda yarışan ve birinciliğe ulaşan en genç pilot olarak tarihe geçen milli motosikletçi Can Öncü, "Ülkemize böyle bir anı yaşatabildiğimiz için gurur duyuyoruz" dedi.

Motor sporların en önemlileri arasında yer alan Moto3’ün son etabı olan Valencia Grand Prix’inde milli motosikletçi Can Öncü yarışı lider olarak tamamladı.

İspanya'nın Valencia kentindeki Ricardo Tormo pistinde sezonunun son yarışına katılan Öncü, 15 yaşında olması sebebiyle organizasyon tarihinin en genç sürücüsü unvanını aldı.

Yoğun yağış altında yapılan yarışta güçlü rakipleri Jorge Martin ve John McPhee'yi geride bırakan Can, Moto3'de birincilik kazanan ilk Türk pilot olarak da tarihe geçti.

26 Temmuz 2003 doğumlu (15 yıl ve 115 gün) motosikletçi, Scott Redding'in 15 yıl ve 170 günle elinde tuttuğu Moto3 tarihinde yarışan en genç pilot rekorunu kırdı.

Tarihe geçmesiyle ilgili AA'ya konuşan Can Öncü, "Mükemmel bir duygu. Gerçekten çok mutluyum. Yarıştan önce burada yarışan en genç sporcu olduğumu biliyordum. Bu nedenle yarış bittiğinde yeni bir rekor daha kırdığım için mutluluğum ikiye katlandı. Rookies Kupası'nda bu sene birçok yarış kazandım ama Dünya Şampiyonası kazanmak benim için bir hayaldi. Birçok MotoGP ve Moto2 sürücüleriyle tanışmak da harika bir duyguydu. Ülkemize böyle bir anı yaşatabildiğimiz için gurur duyuyoruz" dedi.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları