loading
close
SON DAKİKALAR

Milli Saraylar'ın bahçeleri etkinliklere açılıyor

Milli Saraylar'ın bahçeleri etkinliklere açılıyor
Tarih: 22.09.2012 - 16:23
Kategori: Seyahat

Milli Saraylar'ın İstanbul'daki bahçeleri, sosyal ve kültürel etkinliklere tahsis edilmeye başlandı...

TBMM Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, TBMM tarafından, Milli Saraylar'a bağlı tarihi mekanların bahçelerinin, bu mekanları toplumla daha fazla buluşturma amacıyla geleneksel, kültürel ve sosyal etkinliklere tahsis edilmesine devam edildiği belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

''İstanbul'un kültürel hayatında önemli bir yere sahip olan Beylerbeyi Saray bahçeleri, Ihlamur ve Küçüksu kasırları, Aynalıkavak, Maslak ve Yıldız Şale kasırları, bahçelerinde düzenlenen sosyal ve kültürel etkinlikler için TBMM Milli Saraylar tahsis yönetmeliğinde belirlenen kurallar ve ücretler çerçevesinde halkımıza hizmet veriyor. Milli Saraylar'ın geniş toplumsal kesimlerde tanınmasını ve tarihi mirasımızı toplumla daha fazla buluşturmayı amaçlayan bu düzenleme çerçevesinde, Milli Saraylar'a ait tarihi mekanların bahçeleri uluslararası toplantılar, kültürel etkinlikler, sergiler, konferanslar, yemekler ve düğünler gibi etkinliklere tahsis ediliyor.''

Açıklamada, Haliç havzasında tarihi bahçesiyle ziyaretçilerini ağırlayan Aynalıkavak kasrı, şehrin en hareketli noktalarından birinde 170 dönümlük orman arazisinin ortasında yer alan Maslak kasrı ve Boğaziçi'nin en nadide noktalarından deniz kenarında yer alan Küçüksu kasrı bahçelerinin, bu etkinlikler için en fazla talep alan mekanlar arasında bulunduğu kaydedildi.
Yıldız Şale Köşkü ve Ihlamur kasırlarının da şehrin merkezinde, 19. yüzyıl Osmanlı mimarlığının en ilgi çekici yapılarını bünyesinde bulunduran bahçeleri ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiği belirtilen açıklamada, ''Aynı zamanda ev sahipliği yaptığı sosyal ve kültürel etkinliklerle İstanbul'un kültür haritasına önemli bir katkı sunuyor'' denildi.

Tarihi mekanların bahçelerindeki etkinlikler için başvuruların, TBMM Genel Sekreterliği Milli Saraylar Tanıtım ve Tahsisler Birimi'ne yapılabileceği bildirildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları