loading
close
SON DAKİKALAR

Milli Savunma Bakanı Akar: ABD yanlış karardan bir an önce dönmeli

Milli Savunma Bakanı Akar: ABD yanlış karardan bir an önce dönmeli
Tarih: 22.12.2020 - 15:33
Kategori: Gündem

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'ABD'den S-400'ler ile ilgili kararı düzeltmesini bekliyoruz' dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin Türkiye'ye yönelik S-400 yaptırım kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akar "İster Trump olsun ister Biden olsun, bizim için ABD ile en önemli konu YPG'dir" diye konuştu.

NTV'nin sorularını yanıtlayan Akar'ın açıklamaları şöyle:

"Hava savunma sistemi için bize Rusya olumlu cevap verdi. ABD'nin yaptırımının herhangi bir zararı olmaması için elimizden geleni yapacağız. Başka NATO olmak üzere beraber yapacağımızın faaliyetlerin olumsuz etkileneceğini bildirmek isteriz. ABD, bu yanlış karardan bir an önce dönülmesi gerekiyor. Biz kararın düzeltilmesini bekliyoruz.
Şu an ülkemizde bulunan S-400'lerin kontrolleri yapılıyor.

(Doğu Akdeniz) Ülkemizin menfaatlerini korumak bizim boynumuzun borcu. Biz sadece haklarımızı korumak istiyoruz. Bizim yaptığımız bu hak arayışını olumsuz gösteren Yunanistan'dır. Yunanistan'ın Türkiye ile görüşmeler yaparak çözüm bulması bunun en doğru yoludur. Bizim planlarımız var, bu çerçevede ilerlemeye çalışıyoruz.

Siz Türkiye ile görüşmeden başka yerlerde çözüm arıyorsanız, bu durum çözülmez. Biz tamamen diyalog diyoruz. Ancak hiçbir şekilde oldu bittiye getirmemek de bizim en büyük kararlılığımız.

Ortak merkez konusunda mutabakat sağlandı. Şu an inşaat devam ediyor. Görev süresini de Ruslar ile konuşacağız.
İster Trump olsun ister Biden olsun, bizim için ABD ile en önemli konu YPG'dir."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları