loading
close
SON DAKİKALAR

Milli Takım'dan son atak; Hollanda

Milli Takım'dan son atak; Hollanda
Tarih: 15.10.2013 - 15:17
Kategori: Spor

Dünya Kupası'na katılabilmek için mucizeye yaklaşan Milli Takım, play-off'a kalabilmek için son şansında Hollanda'yı ağırlıyor...

Abdullah Avcı yönetiminde başladığı 2014 Dünya Kupası Eleme Grubu’nda, ilk 6 maçta istediği sonucu alamayıp ‘Brezilya’dan uzaklaşan’ Milli Takım, Fatih Terim’in göreve gelmesiyle oynadığı 3 maçta, kaydettiği 9 gol ve kazandığı 9 puanla, Brezilya’ya tekrardan yaklaştı. 

Ay-Yıldızlılar şimdi de Dünya Kupası’na katılabilmek için son aşama olan play-off’a katılabilmek için son sınavını verecek: Milliler, bu akşam saat 21.00’de Şükrü Saracoğlu Stadı’nda, Dünya Kupası biletini haftalar öncesinden almış olan Hollanda’yı ağırlayacak. Karşılaşmayı Portekiz Futbol Federasyonu’ndan Olegario Benquerenca yönetecek. Gruptaki diğer maçlarda Bükreş’te Romanya ile Estonya, Budapeşte’de de Macaristan ile Andorra karşı karşıya gelecek. Bütün maçlar aynı saatte başlayacak. Türkiye , son maçlar öncesi aynı puandaki Romanya’dan 4 gol averajla, Macaristan’dan ise 2 puan önde yer alıyor.

Bugün başlayan Kurban Bayramı’nın ilk gününe denk gelen müsabakadan Milliler istediği sonucu alırsa Dünya Kupası’na katılabilmek için play-offlara katılma hakkı kazanacak. Bunun için de şu anda aynı puanda olduğu ve 4 averaj avantajı bulunan Romanya karşısında bu üstünlüğünü koruması gerekiyor. Ay-Yıldızlılar grup lideri Hollanda’yla deplasmanda oynadığı müsabakayı 2-0 kaybetmişti. 

Milli Takım’da bugün tek eksik Estonya deplasmanında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Caner Erkin. Caner dışında eksik bulunmuyor. Caner’in ise Hasan Ali Kaldırım ile ikame edilmesi bekleniyor. 

Biletlerin tükendiği karşılaşmada Milli Takım’ı bekleyen tehlike ise istenen sonuçların alınıp play-off biletinin elde edilmesi durumunda ‘muhtemel cezalı’ oyuncular. Zira 6 futbolcu sarı kart ceza sınırında: Burak Yılmaz, Ömer Toprak, Hasan Ali Kaldırım, Semih Kaya, Volkan Demirel ve Arda Turan.

Bizimkiler’e karşı...

Ülkemizde forma giyen Dirk Kuyt ve Wesley Sneijder gibi isimleri bulunduran Hollanda’nın da bu maça dair bir motivasyonu var: FIFA’nın eylül ayında açıkladığı son dünya sıralamasında 9. sırada bulunan ‘Portakallar’, bu ay açıklanacak listede 7. sıraya yükselerek, 2014 Dünya Kupası Finalleri’nde grup kurasına ilk torbadan seri başı olarak katılmayı amaçlıyor.

Biliç: Tek dileğim kazanmanız

Milli Takım kampına sürpriz bir ziyaret de vardı: Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç. Teknik Direktör Fatih Terim ve Beşiktaşlı 5 oyuncuya başarı dilemek için milli takım kampına geldiğini söyleyen Biliç, şu ifadeleri kullandı: “Hem hocayla hem de oyuncularla konuştum. Günlerinde olduklarında, içeride veya dışarıda her takımı yenebilecek güce sahip olduklarını kendilerine söyledim. Zaten Fatih Terim böylesine maçları defalarca oynamış bir teknik direktör, çok büyük bir deneyimi var. 

O da mutlaka gerekenleri söylüyordur. Türkiye’nin play-off a gitmesini, devamında Dünya Kupası’na katılmasını ben de canı gönülden istiyorum. Herhangi bir öngörüde bulunamıyorum, ancak dileğim var. Kazanacaklarını, istediklerini alacaklarını umuyorum. Teknik ekipte bulunan bütün arkadaşlarımla orada olacağım ve onları elimden geldiğince destekleyeceğim.”

‘Gönlümüzde bileti aldık’

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, dün milli futbolcu Ömer Toprak ile birlikte basının karşısına çıkarak bu ‘hayati sınav’ı değerlendirdi. Kendi aralarında ve gönüllerinde Brezilya biletini aldıklarını söyleyen Terim’in açıklamalarından satırbaşları şöyle: 

“Diğer maçlardaki performasımızın yetmeyeceğini biliyoruz. Daha fazla performans göstermek zorundayız. Oyuncularımdan bunu bekliyorum. Yarın (bugün) bu anlamda herhangi bir konuşma yapmayı düşünmüyorum. Bunu o kadar hissediyorum ki benim herhangi bir şey söylemem ekstra kalabilir. Bu sefer görevimiz sadece taktik olarak hazırlamak diye düşünüyorum.”

‘Avcı’ya teşekkürler’

“Göreve daha önce gelsem bir şey olmazdı. Abdullah hoca ve ekibi güzel sonuçlar aldılar. Bugün bu noktadaysak, Abdullah Avcı ve ekibine borçluyuz. Aksi takdirde yarın Hollanda karşısına bu iddiayla çıkamazdık. Türk antrenörlüğü adına kardeşime güzel işleri için teşekkür ediyorum.”

“Sonuç başka türlü olursa, bu da çok muhtemel, milli takım bu kez Avrupa şampiyonasına hazırlanacak. Ne hedefler duruyor, ne hedefler bitiyor. Bu yaşadığımız güzellikler herkesin yanına kar kalacak. Bu gerçeği de kabul edeceğiz. Mağlubiyetlerin ve galibiyetlerin bizi bu kadar sarsmadığı, ya da kendimizden geçirmediği bir dengeyi umarım kurarız. Yarın (bugün) gidemezsek, rakibimizi tebrik eder, nedenlerinin analizini yaparız.”

‘Olmazsa...’

“Dün bir grubun konuşmasına şahit oldum. Örneğin Arda, ‘Döndüğümde arkadaşlarım görecek biz nasıl oradayız diye. Daha önce (yoktunuz) diyorlardı’ şeklinde konuşuyordu. Oyuncu orada olmayı istemez mi? Müthiş bir istek ve arzuları var. İnşallah yarın pozitif anlamda bu durum bizi iter. Olmazsa da, ‘galiptir bu yolda mağlup’ diyeceğim, oyuncularımı bağrıma basacağım. Sorumluluğu üzerime alacağım.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları