loading
close
SON DAKİKALAR

Milorad Dodik'ten 'Sırp ordusu kurulacak' açıklaması

Milorad Dodik'ten 'Sırp ordusu kurulacak' açıklaması
Tarih: 29.10.2021 - 12:38
Kategori: Dünya

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Sırp Üyesi Milorad Dodik, Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri içindeki Sırp askerleri çekip Sırp entitesi bünyesinde Sırp Cumhuriyeti Ordusu kuracağını ve diledikleri takdirde Boşnak ve Hırvat askerlerin de kendilerine katılabileceğini belirtti. ...

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Sırp Üyesi ve Bağımsız Sosyal Demokratlar İttifakı Genel Başkanı Milorad Dodik, son dönemde yaptığı ‘ayrılık yanlısı’ açıklamalarla yeniden tepki çekti. Her fırsatta Bosna Hersek’teki Yüksek Temsilcilik Ofisini (OHR) tanımadığının altını çizen Dodik, OHR tarafından alınan kararları da görmezden geliyor. Temmuz ayında eski Yüksek Temsilci Valentin İnzko’nun giderayak çıkardığı soykırımı inkâr yasasının ardından Dodik önderliğindeki Sırplar devlet kurumlarını boykot etme kararı almış ve yeni bir siyasi krize neden olmuştu.

Karmaşık bir siyasi yapıya sahip ülkede Dodik, bu kez de Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri içindeki Sırp askerleri çekip Sırp entitesi bünyesinde Sırp Cumhuriyeti Ordusu kuracağını ve diledikleri takdirde Boşnak ve Hırvat askerlerin de kendilerine katılabileceğini söyledi. Bunun yanı sıra Bosna Hersek Mahkemesi ve Savcılığının kararlarını Sırp entitesi içinde uygulamayacaklarını kaydeden Dodik, ortak vergilendirme sisteminden de çıkacaklarını söyledi. Dodik’in açıklamaları ülke kamuoyunda sert tepki çekerken, bunlar “savaş" ilanı olarak yorumlandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları