loading
close
SON DAKİKALAR

Minik Serpil’in organı küçük Akhan’a

Minik Serpil’in organı küçük Akhan’a
Tarih: 05.10.2011 - 17:31
Kategori: Gündem

Beyin ölümü gerçekleşen 2.5 yaşındaki Serpil Akgül’ün karaciğeri 4 yaşındaki Kemal Akhan’a, böbrekleri ise 18 yaşındaki Uğur ile 23 yaşındaki Özge Sessal’a nakledildi

Burdur’da geçirdiği kalp krizi sonucu beyin ölümü gerçekleşen 2.5 yaşındaki Serpil Akgül’ün karaciğeri 4 yaşındaki Kemal Akhan’a, böbrekleri ise 18 yaşındaki Mevlüt Uğur ile 23 yaşındaki Özge Sessal’a nakledildi.
Burdur’un Bucak ilçesinde evinde uyurken kalp krizi geçiren Serpil Akgül, Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedaviye alındı. Hastanede geçen çarşamba beyin ölümü gerçekleşen minik Serpil’in organları ailesi tarafından bağışlandı. Serpil’in karaciğeri ve 2 böbreği nakil için Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirildi.
Serpil Akgül’ün karaciğeri, Organ Nakli Enstitüsü Cerrahi Sorumlusu Doç. Ayhan Dinçkan başkanlığındaki ekip tarafından Kemal Akhan’a, böbrekleri ise Özge Sessal ile Mevlüt Uğur’a nakledildi.
Dinçkan, Kemal Akhan’ın 2 yıldır karaciğer nakli beklediğini söyledi. Bu tür hastaların damar sertliğinden kaynaklı çocuk yaşta kalp krizinden yaşamını yitirdiğini bildiren Doç. Dinçkan, “Bu hastalığın kesin tedavisi karaciğer nakli. Kemal’in nakli çok başarılı geçti, yoğun bakımda tedavisi sürüyor” dedi.

‘Minnettarız’
Serpil Akgül’ün böbreklerinden birini idrar torbası çalışmayan ve 10 yıldır böbrek nakli bekleyen Mevlüt Uğur’a naklettiklerini dile getiren Doç. Dinçkan, diğer böbreğin ise Özge Sessal’a nakledildiğini ifade etti. Mevlüt Uğur, böbrek nakliyle yenilen hayata bağlandığını belirterek, verici aileye teşekkür etti.
Karaciğer nakli yapılan Kemal Akhan’ın annesi Emine Akhan da 2 yıldır oğulunun derdine çare aradıklarını belirterek, Serpil Akgül’ün ailesine minnettar olduklarını söyledi.

2.5 yaşındaki Serpil organlarıyla 3 kişiye hayat verdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları