loading
close
SON DAKİKALAR

Mısır devriminin yıldönümünde çatışma

Mısır devriminin yıldönümünde çatışma
Tarih: 25.01.2013 - 16:13
Kategori: Dünya

Mısır, 25 Ocak Devrimi'nin 2. yıldönümü için kutlamalarına erken başladı...

KAHİRE- Mısır halkı, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in istifası ile sonuçlanan süreci ateşleyen eylemlerin ikinci yıldönümü öncesinde sokaklarda.

İki yıl boyunca devrimin taleplerini yerine getirmeyen ülke yönetimine karşı halk, başkent Kahire'de sokağa çıktı.

Devrimin merkezi olarak görülen Tahrir Meydanı'na açılan Kasrul Ayni Caddesi'nde güvenlik güçleri ile Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi karşıtları arasında çatışma yaşandı.

Kahire'nin merkezinde, parlamento ve hükümet binalarının bulunduğu bölgelerde, geçen sene katliama uğrayan futbol taraftar grubu Ultralar polisleri taş ve molotof yağmuruna tuttu.

Halka Tahrir'de bir araya gelme çağrısında bulunan muhalifler, devrimin 2. yıl dönümünde kutlama yapmak için değil, devrimin gerçekleşmemiş hedeflerini talep etmek için sokaklara döküleceklerini açıkladı.


KAHİRE'DE OHAL

Öte yandan Kahire'de çatışmaların ardından hükümet tarafından olağanüstü hal ilan edildi ve tüm Kahire Uluslararası Havaalanı terminallerinde önemli ölçüde güvenlik önlemleri arttırıldı.

OHAL uygulaması kapsamında ayrıca parlamento, hükümet binası ile şehrin merkezindeki İçişleri Bakanlığı binası ve ayrıca Müslüman Kardeşler hareketinin temsilciliği ile İhvan'ın kurduğu ÖZgürlük ve Adalet Partisi binaları koruma altına alındı.

Askeri ordu kışlasını andıran Tahrir Meydanı çevresi setle çevrilirken, tüm araç geçiş yerleri dikenli demir telle kapatıldı ve meydana çıkan sokaklara zırhlı araçlar yerleştirildi.

Ancak muhalifler bugün yapılacak eylemlerin "devrimin geri gelmesi" sloganları altında gerçekleştirileceğini bildirdi. Muhaliflerin 18 günlük devrim sürecinde göstericilerin öldürülmesinde suçlu olanların cezalandırılmasından, Hişam Kandil hükümetinin istifası ve şu anki ılılmlı İslam rejiminin geri çekilmesine kadar çok çeşitli talepleri bulunuyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları