loading
close
SON DAKİKALAR

Mısır: Ordu MK’ye 48 saat tanıdı

Mısır: Ordu MK’ye 48 saat tanıdı
Tarih: 26.07.2013 - 12:46
Kategori: Dünya

Mısır ordusu Müslüman Kardeşler’e resmi sürece katılması için 48 saat süre ve “potansiyel teröre karşı müdahale” söylemiyle gözdağı verdi...

Mısır’da Müslüman Kardeşler’in (MK), Muhammed Mursi’nin görevine iade edilmesi ve hareketin önderlerinin serbest bırakılması talepleriyle eylemleri sürüyor. Kitlesel bir cuma eylemi yapacağını duyuran MK, taleplerinden vazgeçmeyeceğini ve sokakları terk etmeyeceğini ilan ederken, Mısır ordusu MK’ye resmi sürece katılması için 48 saat süre verdi.

Genelkurmay Başkanı Abdülfetthal el Sisi, Mısır ordusunun tarihi boyunca halkına silah doğrultmadığını ve doğrultmayacağını ileri sürdüğü konuşmasında, söz konusu olanın şiddet ve terör olması halinde ise müdahale etme haklarının doğduğunu söyledi. El Sisi, “potansiyel terörizme” karşı halkı protesto eylemlerine çağırdı. Çağrı sonucunda MK’nin eylemlerine son vermesini isteyenler de bir cuma eylemi yapacaklarını duyurdu. Mursi’nin devrilmesi sürecinde kitlesel eylemlerin altında imzası bulunan Temerrüd (İsyan) Hareketi de sokaklarda olacaklarını duyurdu.

MK ise el Sisi’nin açıklamalarını “iç savaş çağrısı” olarak değerlendirdi. Hareketin lideri Muhammed Bedii, “Ordunun Mursi’yi devirmesi, Kabe’nin yıkılması gibidir. Yemin ederim ki, Sisi’nin Mısır’da yaptıkları daha büyük suçtur.

Sendika.Org

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları