loading
close
SON DAKİKALAR

Mısır'da Mursi'ye protesto gösterileri devam ediyor

Mısır'da Mursi'ye protesto gösterileri devam ediyor
Tarih: 30.11.2012 - 21:07
Kategori: Dünya

Mısır'da ülke genelinde Mursi'ye destek ve protesto gösterileri düzenlendi...

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda Cumhurbaşkanı Mursi'nin anayasal düzenlemelerinin protesto edildiği gösteriyle eş zamanlı olarak birçok şehirde yürüyüşler düzenlendi.

Göstericiler sık sık, ''Ey özgürlük neredesin? Aramızda İhvan'ın rehberi var'', ''Özgürlük sen yaşa, kurucu meclis düşecek'' sloganları attı.

İskenderiye'de gösteriler


Mısır'ın İskenderiye kentinde, aralarında ed-Dustur partisi mensupları ile sosyalist grupların da bulunduğu binlerce kişi el-Kaid İbrahim meydanında toplanarak Mursi'nin anayasal düzenlemeyi iptal etmesini istedi.

''Din ve şehitlerin kanıyla ticaret yapılamaz'' pankartları taşıyan göstericiler, sık sık ''Halk rejimin düşmesini istiyor'', ''Abdunnasır İhvan güvenilir değil demişti'' sloganları attı.

Müslüman Kardeşler Teşkilatına (İhvan) muhalif Halk Cephesi yaptığı yazılı açıklamada, Mursi'nin görevi bırakmasını, demokrat bir devlet için yeni seçimler yapılana ve anayasa hazırlanana kadar geçici sivil cumhurbaşkanlığı konseyi kurulmasını talep etti.

Öte yandan, İskenderiye'de aralarında İhvan, selefi eğilimli gruplar ve Bina ve Kalkınma Partisi mensuplarının da bulunduğu Mursi'yi destekleyenler, Sidi Cabir eş-Şeyh meydanında toplandı.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı sözcüsü, gösterilerle Mursi'yi desteklemeyi ve ülkede istikrar sağlanması için yeni anayasal düzenlemeleri kabule davet etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Mahalletü'l Kübra, Tanta, Süveyş, Port Said, İsmailiye kentlerinde gösteriler

Mısır'ın Mahalletü'l Kübra ve Tanta kentlerinde de Mursi karşıtları caddelere çıkarak anayasal düzenlemeleri kınadı. Göstericiler, sık sık ''Devrimimiz devam ediyor'', ''Selefilere ve İhvan'a güvenilmez'' sloganları attı.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı, saldırı ihtimaline karşı Mahalletü'l Kübra kentindeki merkezini boşalttı. İhvan ile Hürriyet ve Adalet partisi merkezlerinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Süveyş, Port Said, İsmailiye kentlerinde birçok bölgede caddelere çıkan göstericiler, anayasal düzenlemeleri ve kurucu meclise yönelik kararları kınadı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları