loading
close
SON DAKİKALAR

'Mısır'da yaşananlar, Batı'nın iki yüzlülüğünün bir yansımasıdır'

'Mısır'da yaşananlar, Batı'nın iki yüzlülüğünün bir yansımasıdır'
Tarih: 15.08.2013 - 11:13
Kategori: Dünya

Türkmenistan'a hareketinden önce konuşan Başbakan Erdoğan'ın gündeminde Mısır'daki katliam vardı. Erdoğan, 'Mısır'da yaşananlar Batı'nın iki yüzlülüğünün yansımasıdır' dedi...

Mesaisine verdiği 1 haftalık aranın ardından bugün Türkmenistan’a giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı’nda Mısır'da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

Mısır’da ramazanın başından itibaren süregelen çok ciddi bir katliamın, askeri darbenin neticesi olarak süregelen katliamın farklı bir yönüne şahit olduk. Burada demokrasi süreci içerisinde, kendi oylarının akıbetini öğrenme mücadelesi içinde olan Mısır halkına karşı, askeri darbeyi yapanların çok açık bir katliam yaptıklarını dünya televizyonlarından izleme fırsatı bulduk.

Bazı medya gruplarımız da buna dâhil, bu olayları göstermeyip, Müslüman Kardeşler’in silah kullandığını belirten bazı medya grupları oldu. Tanklarla, zırhlı araçlarla, sniperlarla 300 civarında Mısır vatandaşını şehit eden, böyle bir darbe sözde yönetimine adeta sahip çıkmak isteyenler var.

Biz ilk günden itibaren “Bu darbedir” dedik; ancak Batı buna hep “Müdahale” dediler. Darbeciler 17.00 itibariyle olağanüstü hal ilan etmek durumunda kaldılar. Bütün bunlar işleri çözer mi? Çözeceğine asla inanmıyorum. Niye inanmıyorum? Çünkü, şahadete inanmış olan bu insanlar, er veya geç bu demokratik haklarının neticesini de kazanacaklardır. Batı bunu anlamak zorundadır.


Muhalefete: Samimiyseniz gelin

Muhalefet, bu kez de Mısır üzerinden oy devşirmeye çalışıyor. Samimiyseniz, birlikte bir şeyler yapalım.

Biz inandığımız doğruları söylemediğimiz sürece ayakta kalamayız. Çünkü haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Bizim önümüze şehitlerin resimleri geldiği zaman, burada zerre kadar duygulanamıyorsak, sorumluluk hissedemiyorsak bizim varlık nedenimiz de ortadan kalkar. İnsan olduğumuzu unutmayacağız.

Sadece Türkiye ve Katar Mısır’ın yanında yer aldı. Dünya Mısır’a “Kalk ayağa kalkabiliyorsan” dedi. Aynı şeyi Filistin’de yaptılar. Hamas seçimi kazanınca, ekonomik ambargo başladı. Hamas temsilcilerini hapse attılar.

Filistin’de hala seçim yaptırtmıyorlar, çünkü neticeyi görüyorlar.


Suriye üzerinden örnek verdi

Güya Mısır ordusu, demokrasiyi kurtarmak için harekete geçmiş. Mısır’da yaşananlar Batı’nın iki yüzlüğünün yansımasıdır.

Bizi "Arapların içişlerine niçin karşıyorsunuz?" diyenlere sesleniyorum, Suriye'yle ilgili neden destek istediniz? Suriye Arap değil mi? Türkiye'nin Suriye'deki tavrını övmek suretiyle, birlikte çalışmak istediğinizi siz söylediniz. Şunu bilin ki Mısır da bizim komşumuz. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları