loading
close
SON DAKİKALAR

Mısır'da yönetim orduda!

Mısır'da yönetim orduda!
Tarih: 04.07.2013 - 01:11
Kategori: Dünya

Cumhurbaşkanı Mursi’ye verilen sürenin bitmesinin ardından, Mısır Ordusu’ndan beklenen açıklama geldi.

CUMHURBAŞKANI Mursi’ye verilen sürenin bitmesinin ardından, Mısır Ordusu’ndan beklenen açıklama geldi. 

Mısır Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdülfettah El Sissi yaptığı açıklamada, yaptıkları çağrıya cevap alamadıklarını belirtirken, anayasayı geçici olarak askıya aldıklarını, teknokrat bir geçici yönetim oluşturacaklarını ifade etti. Sissi varılacak uzlaşma sonrası ülkede seçime gidileceğini söyledi.

TAHRİR MEYDANI'NDAN CANLI YAYIN

Mısır’da ordu adına açıklama yapan Genelkurmay Başkanı Adülfettah El Sissi anayasayı askıya aldıklarını ve teknokrat bir yönetim oluşturacaklarını ifade etti. 

Uzlaşma sonrası ülkede seçime gidileceğini belirten Sissi şöyle konuştu: "Bu bir sivil sorumluluktur. Taleplerinin karşılanmamasıdır. 

Askeri güçler tarafından algılanan budur. Mesajın algılanması gerekir. Politik anlamda güvenin telkin edilmesi gerekir.
 
Mısır askeri güçleri, geçtiğimiz ay boyunca doğrudan dolaylı durumu değerlendirebilmek için ulusal uzlaşmayı başarmak için çalıştı. Yaptığımız uzlaşma çağrıları başkanlık tarafından reddedildi. 

Ulusal bir uzlaşma isteğimiz var. Başkan’ın dün yaptığı açıklama 48 saatlik ültimatom bu kitlelerin taleplerini karşılamamıştır. Askeri güçlerin görevi üstlenmesi gerekir. İstikrar ve güven içinde ulusal uzlaşma istiyoruz. 

Erken seçimin açıklanması gerekmektedir. Yeni başkan seçilene kadar ara bir hükümetin oluşturulması gerekir. Karararnameler çıkarılmalı. 

Yeni başkan seçilene kadar teknokrat bir hükümet oluşturulmalı. Mısır askeri kuvvetleri ayakta duracaktır. Güvenlik Bakanlığı ile iletişim içinde olacaktır. 

Süreç içinde huzur ve barış ortamı için, polis ve yargı kendini adamıştır. Halkların güvenliğini sağlamak için buna adamıştır ve bunun savunmasını yapmaktadır." 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları