loading
close
SON DAKİKALAR

Mısır'ın devrik diktatörü Mübarek tahliye edildi

Mısır'ın devrik diktatörü Mübarek tahliye edildi
Tarih: 22.08.2013 - 18:08
Kategori: Dünya

Mısır'da 2011 yılındaki protestolarla devrilen ve iki yıldır tutuklu bulunan Hüsnü Mübarek, bir ambulans helikopteri ile Tora Cezaevi'nden ayrıldı...

Mısır'ın 2011 devriminde koltuğundan olan cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, iki yıllık tutukluluk süresinin ardından serbest kaldı. Bir ambulans helikopter Mübarek'i Tora Cezaevi'nden alarak hareket etti.

Mısır Savcılığı'nın Mübarek'in salıverilmesi kararı hapishane yetkililerine kısa bir süre önce ulaşmıştı.

Kararla ilgili haberlerin ajanslara düşmesinden dakikalar sonra bir ise askeri ambulans helikopteri, Mübarek'i Tora Cezaevi'nden alarak hastaneye götürdü.


Mursi halen gözaltında

Mübarek'in halefi ve Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi 3 Temmuz'daki askeri müdahalenin ardından gözaltına alınmıştı. Gözaltı süresi geçtiğimiz günlerde 30 gün daha uzatılan Mursi'nin halen nerede tutulduğu bilinmiyor.


Ev hapsinde kalacak

Mübarek cezaevinden çıktı ancak ev hapsine alınacak. Çünkü hakkında yolsuzluk suçlamasıyla açılan soruşturmaların bir kısmı sürüyor.

Mübarek'in tutulduğu Tora Cezaevi'nin önünde kalabalık bir vatandaş ve gazeteci topluluğu bu anı bekledi. Mısır devlet televizyonunda yayınlanan görüntülerde cezaevinin çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları