loading
close
SON DAKİKALAR

MİT oteldeki ABD'lileri gizledi

MİT oteldeki ABD'lileri gizledi
Tarih: 17.01.2013 - 12:36
Kategori: Siyaset

MİT, 1977'deki işçi bayramında ABD’li ajanlar konusunda “Kayıtlarımızda herhangi bir bilgi ve belgeye rastlanmamıştır” dedi...

MİT, 1 Mayıs 1977’deki İşçi Bayramının kutlandığı Taksim’de yaşanan katliam öncesinde İstanbul Yeşilköy Havaalanı’na inen ve Intercontinental oteline yerleşerek kitleye ateş açtıkları belirtilen ABD’li ajanlar konusunda “Kayıtlarımızda herhangi bir bilgi ve belgeye rastlanmamıştır” dedi.

Kenan Evren ve Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya’nın yargılandığı Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, MİT Müsteşarlığı’na, 1 Mayıs 1977’de Taksim’de görev aldığı iddia edilen yabancılarla ilgili bilgi istedi. Yeşilköy Havaalanı’na indikten sonra İntercontinental Oteli’ne yerleştikleri iddia edilen yabancı ajanlarla ilgili ellerinde belge olup olmadığını sordu.

MİT Müsteşarlığı, talep üzerine mahkemeye gönderdiği yazıda yabancı ülke ajanlarına ilişkin ellerinde herhangi bir bilgi ve belge bulunmadığını bildirdi.

"Kanlı 1 Mayıs"ın savcılarından Prof. Dr. Çetin Yetkin, otele yerleşen ABD'lilerle ilgili bir çok fotoğrafın ve delilin kaybedildiğini belirtti.

Yetkin, soruşturmanın diğer savcılarından Muhittin Cenkdağ'ın da "Otele müşteri alınmaması için emir verildi. Ama öğrendik ki hemen olay öncesi bir grup Amerikalı otele yerleştiriliyor ve olaydan hemen sonra geri dönüyor. Kimliklerini araştırdım ama o kimlikte kimse yoktu. Olayın üzerine gitmemi istemediler" dediğini de sözlerine ekliyor.


HABERİN TAMAMI AYDINLIK GAZETESİ'NDE... 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları